SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya’nın Güney Bölgesi’nin içme suyu geleceğini garanti altına alacak olan Arifiye – Hacımercan - Çaybaşı İçme suyu Projesi çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Keleş, “Şehrin Güney Bölgesi’ne 25 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı döşeyerek bu bölgede yer alan yerleşim birimlerinin içme suyu geleceğini garanti altına alacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde borular geliyor. Çok kısa bir süre içerisinde de çalışmanın temelini atacağız” dedi.

ÇALIŞMANIN STARTI ÇOK YAKINDA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Kaynarca ve Yenikent İçme suyu Projeleriyle şehrin kuzey bölgesinin su geleceğini garanti altına alan SASKİ, şimdi de güney bölgesinde gerçekleştirilecek Arifiye – Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projesi’yle bu bölgenin su geleceğini de garanti altına alacak.  SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin altyapısına önemli yatırımlar yapıyor, son teknoloji arıtma tesislerini şehrimize kazandırıyoruz. Arifiye – Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projemiz de kısa vadede Sapanca Gölü’nden orta vadede ise Akçay Barajı’ndan temin edilecek suyu en sağlıklı şekilde güney bölgesindeki yerleşim birimlerine isale etmemizi sağlayacak. Önümüzdeki hafta içerisinde borular geliyor. Çok kısa bir süre içerisinde de çalışmanın temelini atacağız” diye konuştu.

Proje ile ilgili detaylı bilgiler veren Rüstem Keleş, “Bölgenin su ihtiyacına cevap veremez duruma gelmiş olan eski hatlar yenilenecek. Özellikle yaz aylarında su yetmezliği sıkıntısı yaşanan bölgedeki birçok köyde oturan vatandaşlarımızı bol suya kavuşturacağız. 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre projelendirilen bu çalışmanın tamamlanmasıyla çok geniş bir alanda ikamet eden vatandaşlarımızın içme suyu sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

Çok geniş bir alanı kapsayan projeden yararlanacak köylerin isimleri ise şu şekilde:

Akçay, Karaçam, İlimbey, Kemaliye, Boğazköy, Çınardibi, Kumbaşı, Kışlaçay, Horozlar, Kayalar Memduhiye, Kayalar Reşitbey, Çaybaşıyeniköy, Hürriyet, Şükriye, Tuapsalar, Yeşiltepe, Karaköy, Taşlık, Rüstemler, Çökekler, Çerçiler, Çelebiler, Kasımlar, Hacıramazanlar, Kurtbeyler, Solaklar, Doğancılar, Bileciler, İlyaslar, Abalı, Hacılar, Yeşilyurt, Turnadere, Kavaklıorman, Çağlayan, Budaklar, Süleyman, Kömürlük, Poyrazlar, Demirbey, Türkbeylikışla ve Maksudiye.