Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yıkımı gerçekleştirilen Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana inşa edilecek 24 derslikli 2 yeni okul için temel atma işlemlerinin kısa süre içerisinde başlayacağının müjdesini paylaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarıyla modern eğitim yuvalarını tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Yüce, kurum ve kuruluşların, STK’ların ve paydaşların katkısıyla şehrin eğitim ve öğretim hayatına 2 yeni eseri kazandıracaklarını dile getirdi.

24 derslikli okulların temel işlemleri başlayacak

24 derslikli 2 yeni okulun temellerini atarak inşa çalışmalarına derhal başlayacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanlarının bulunduğu alanda 2 yeni modern okulu Büyükşehir Belediyemizin öz imkânlarıyla inşa edeceğiz. Teknolojik altyapısı gelişmiş, imkanlarıyla örnek olacak okullarımızın temelini kısa süre içerisinde düzenleyeceğimiz törenle atacağız. İnşallah şehrimiz eğitim altyapısını güçlendirecek adımlar atmaya, geleceğimiz olan nesillere en iyi eğitim yuvaları kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

İlk olarak okullar tamamlanacak

Çark Caddesi bölgesinde yaşanan parklanma sorununu da 2 yeni okulun inşasının ardından başlanacak otopark ile çözüm üreteceklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığımız ve Valiliğimiz ile görüşmeleri tamamlamış, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle protokolümüzü imzalamıştık. İlk olarak okullarımızı inşa edecek, ardından otoparka ilişkin girişimlerimizi başlatacağız. Rabbim hayırlı eylesin. Okullarımızda ülkemize, şehrimize faydalı bireyler yetişmesini şimdiden temenni ediyorum” diye konuştu.