Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi, “Sakarya ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum.  İstiklal Mücadelesi vatanı canlarından üstün tutan kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları Aziz Milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir.   Böyle Kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Sakarya’nın bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise kutlama mesajında, “Yüce bir ruh ve bilinçle kazanılmış topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü kutluyorum. Milletimiz vatan sevgisi ve bağımsızlık inancından taviz vermeden, ordusuyla tek yürek tek vücut olmanın verdiği güçle eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek hürriyetine sahip çıkmıştır. Milletçe şehitlerinizin bize bıraktıkları kutsal emaneti şükran dolu bir şuurla korumak ve daha yükseklere taşımaktaki kararımız her geçen gün artmaktadır. Kahramanca yurdunu savunurken hakka yürüyen tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını saygı ve minnetle yâd eder, şeref ve kahramanlık gününün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesini diliyor, size ve şahsınızda tüm konuklara sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.