Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından basın turu düzenlendi. Değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tanıtım programına katılmak üzere Ankara’daydık. Sayın Cumhurbaşkanımızı dinledik. Çok güzel bir program oldu” dedi.

Önemli organizasyon

Ulusal televizyon kanallarına değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, Sakarya’nın 2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını hatırlattı. Toçoğlu, “Sporun her alanda gelişmesi ve yaygınlaşması için gayret gösteriyoruz. 2020’de de Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanınımız da bu gibi organizasyonların ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Bu anlayış ve disiplin içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde

Toçoğlu, 2020 Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası’nın kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı himayelerine alındığını kaydederek şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde bu önemli şampiyonanın Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirileceğini açıklamıştım. 2020 yılına kadar her yıl farklı bir temayla MTB Cup yarışları düzenlenecek. 2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası şehrimizin tanıtımı ve bisiklet kültürünün yaygınlaştırılmasına vesile olacak. Bizde 2020’ye kadar üzerimize düşen ne varsa yapacak, turnuvaya en iyi şekilde hazırlanacağız.”