Adapazarı Belediyesi’nin 2019 yılının ilk meclis toplantısında 19 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri dışında konuşan MHP’li Meclis Üyesi Erhan Acar, mahalli idareler seçimlerine kısa bir süre kala, Sakarya’nın öncelikli sorunlarına dikkat çekmek istediğini belirterek, ada ekspresinin çözüm beklediğini, bin yataklı hastane ve hasarlı binalarla ilgili hatırlatma yaptı.

Acar’ın gündeme taşıdığı maddelerle ilgili konuşan Başkan Dişli, “Bizim de temennilerimiz bu yönde. Ada ekspresi ile ilgili zaten gerekli çalışmalar yapılıyor. Geçitlerle ilgili gerekli çalışmalar yapılacak. Hasarlı binalar konusuyla ilgili Adapazarı’nın en büyük talihsizliği zemin. Zemin çalışmaları işi zorlaştırıyor. Zemin çalışması iyi olduktan sonra isterseniz binayı denize de yaparsınız. Eskiyi yıkmak vakit alıyor. Hemen yan tarafımızda Maliye binasının yıkımı ile ilgili 4,5 yıldır çalışıyoruz. Hasarlı raporu çıktı hemen işlemlere başladık ama mahkeme, itiraz süreci derken 4,5 yıl sonra karara bağlandı ve yıkımına başlayacağız. İş yapmak kolay olmuyor. Daha önce de Pasaj 2000’nin yenilenmesine öncülük ettik. Şimdi mahallelerimizi yeniliyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ni yeniledikten sonra mahalle halkı evlerini yıkıp yenilerini yapmaya başladı. Mahallelerin de değeri arttı” dedi.

“Köpekler alınan yere bırakılmak zorunda”

MHP’li diğer meclis üyesi Fethi Paker ise Kayseri’de yaşanan sokak köpeğinin çocuğu öldürmesi olayını gündeme getirerek çözüm bulunmasını istedi. Başkan Dişli, “Sokak köpekleri için 100 dönümlük arazi de alsak yapacağımız işlem belli. Kısırlaştırılarak, küpesi takılıp alınan yere bırakılmak zorunda. İstesek de tutamıyoruz.  2014 yılında 10 dönümlük arazide hizmete açtığımız Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde yaptığımız işlemler bunlar. Doğada yaşam hakları olduğundan alındıkları yere bırakılmak zorundalar” dedi.

“Tek bir yeri imara açmadım”

Saadet Partisi Meclis Üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu, “Adapazarı’nda kaç mahalle için kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor. Akıncılar Mahallesi’yle ilgili kentsel dönüşüm çalışması ne aşamada” diye sordu.  Bektaşoğlu, ayrıca bir genelleme yaparak tarım arazilerinin imara açılmasıyla ilgili duyduğu şikâyeti dile getirdi. Başkan Dişli, kendi görev dönemi olan 15 yılda hiçbir yerde tarım arazisini imara açmadığını belirterek, “Böyle bir iddiası olan kanıtlasın. Benim en hassas olduğum konudur. Benim dönemimde tek bir yer imara açılmadı” dedi. Kentsel Dönüşümle ilgili Kayrancık’ta bir çalışma başlattıklarını belirten Dişli, yine aynı şekilde Evrenköy Mahallesi’nde de Kentsel Dönüşüm çalışması yapmak istedik ancak mahalle halkı itiraz etti mahkeme kararı durdurdu. Bütün emek çöpe gitti” dedi.

Denetim komisyonu

Mecliste belediyenin bir önceki yılı gelir ve giderleri ile hesap işlerinin denetimi için gizli oyla 5 kişiden oluşan Denetim Komisyonu Üye seçimi yapıldı. Seçimde Denetim Komisyonu’na Necdet Tömekçe, İlker Hasköylü, Yusuf Gökdemir, Fevzi Gürsoy ve MHP’li Mehmet İn seçildi.

34 oyun kullanıldığı üye seçiminde en yüksek oyu 32 oyla  MHP’li meclis üyesi Mehmet İn aldı. AK Partili meclis üyeleri Cumhur İttifakının belediye meclisinde de devam ettiğini gösterdi.