Programa AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, AK Parti Karasu İlçe Başkanı İshak Sarı, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile Karasulu muhtarlar katıldı. Program sonunda Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Karasu Milli İrade Platformu Genel Sekreteri Hasan Kar Başkan Toçoğlu’na plaket takdim etti.
Kritik günlerden geçiyoruz
Başkan Toçoğlu, “Referandum süreci ile ilgili olarak istişarelerde bulunalım istedik. Ülkemiz kritik günlerden geçiyor. 16 Nisan’da önemli bir sürece giriyoruz. Biz şu anda iktidardayız. Güçlü bir Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz var. İşlerimizin gidişatında şu an için bir sıkıntı yok. Ancak bazı önemli kararlar güçlü olunan dönemlerde gündeme gelirse daha faydalı olur düşüncesindeyiz. İsteğimiz istikrarlı ve güçlü yönetimlerle yönetilmeye devam etmek” diye konuştu.

Fırsat değerlendirilmeli
Başkan Toçoğlu, “7 Haziran’da yüzde 40 oy ile iktidar olamadık. O günlerdeki belirsizliği hepimiz hatırlıyoruz. Çok şükür işler 1 Kasım’da tekrar yoluna girdi. Ülkemizin koalisyon dönemlerinde yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Biz bundan sonra koalisyon olmasın istiyoruz. Biz Cumhurbaşkanı seçilsin ve Pazartesi sabahı işe başlasın Meclis ise Yasama görevini yapsın istiyoruz. Bütün gayretimiz çabamız bunun için. O nedenle 16 Nisan’ı çok önemsiyoruz. Belki bir daha böyle bir fırsat yakalayamayız. Çünkü bizim gibi ülkelerde Anayasa değişmesin diye her türlü engel konulmuş. Biz MHP katkısı ile 330’u bulduk. Bu rakamı bulmak kolay değil. O nedenle yakalanan bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor.”
Grup yolları 2019’dan önce bitecek
Karasu ve civarında nelerin eksik olduğunu bildiklerini söyleyen Başkan Toçoğlu, “En önemli sorunumuz yol sorunu. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Kanalizasyonlarımızı yeniledik, su sistemleri yenileniyor. Grup yolları içinde planlarımızı yapıyoruz. 900 km olan grup yollarımızı 2019 seçimlerinden önce tamamlamayı planlıyoruz. Karasu Belediye Başkanımız da biz de bunun için çalışma yapacağız. Su konusunda çok önemli işler yaptık. Karasu’da su meselesini aşağı yukarı hallettik. Şu anda yol meselesine odaklanmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Sizinle gururlandık
Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, “Yollarımızı yapacağınıza inanıyoruz. Herkes iyi niyetli. Daire Başkanlarımız ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Muhtarlarımız Daire Başkanları ile irtibat halinde. Büyükşehirlerde Türkiye ikincisi olmanızla gururlandık. Sizleri arkadaşlarımızla birlikte tebrik ediyoruz. İkinci olduysanız gerekeni zaten yaparsınız buna eminiz.”
Şerbetpınarı suyu 23 köye daha ulaşacak
Şerbetpınarı’nda bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ettiklerini söyleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Tesiste şu anda deneme çalışmaları yapılıyor. Çamdağ grubu köylerini kapsayan 23 köyümüzü de hatta dahil ettik. Bu köylerimizde Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nden su alacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. İlçelerimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmaları tamamladıktan sonra Beldelerimizle ilgili de kapsamlı çalışmalar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İlk defa sivil bir anayasa
AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın muhtarlarla olan toplantılarında karşılıklı bir güven, sevgi, nezaket ve ölçü var. Büyükşehir Belediyemiz bir şey için söz verdiği zaman yerine getirir. 15 Temmuz sürecinden dolayı hizmetlerde aksama olmuş olabilir. Bunların toparlanacağına inanıyorum. Sakarya’da her mahallenin kendine has problemleri var. Bunları önem sırasına göre yapıyorlar. Türkiye’de ilk defa milletin önüne sivil bir anayasa geliyor. Şu ana kadar ki anayasalar milletimizi kıskaca alan ihtiyaçlarına cevap vermeyen nitelikteydi. 16 Nisan’dan sonra böyle olmayacak. 18 maddenin hepsi önemli ama sadece koalisyonların önünü tıkıyor olması bile evet vermek için yeterli bir sebep. Millet şu ana kadar hep doğru kararı vermiştir. Bundan sonra da verecektir” dedi.