Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, çocukluk ve öğrencilik yılları başta olmak üzere, mesleki yaşamından önemli hatıraları paylaştı.

Zirvedekilerle Buluşma programının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, toplumumuzda mesleki hayatlarında önemli başarılar kazanmış rol model kişilerin eğitim yöneticilerimiz ve öğrencilerimizle bir araya gelmesinin hedeflendiği bu programların çok faydalı olduğunu belirterek, 2018 yılının ilk konuğu olan Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Lütfi Dursun’un kısa sürede ilimizde sevilen bir hukuk insanı olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İlimizde göreve başladığı ilk günden itibaren renkli kişiliği, sohbetleri ve tüm toplum kesimleriyle kurduğu sıcak diyaloglarla yakından tanınan Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun iki saati aşan konuşmasında adalet ve hukuk konusunda verdiği mesajlarla programı izleyen eğitimciler tarafından çok beğenildi.

1966 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelen Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra iki yıl süre ile yüksek lisans yaptı. Ülkemizin birçok yerinde savcılık görevlerinde bulunan Lütfi Dursun, eğitimcilere hitaben yaptığı konuşmasında, çocukluk ve öğrencilik yıllarından başlayarak, mesleki hayatında karşılaştığı önemli olayları paylaştı.

Hayatı boyunca adalet ve hukuk terazisinden hiçbir zaman şaşmadığını dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, yeni nesil gençlerimize hayatlarının her döneminde çok çalışmaları ve bol kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Başsavcı Dursun konuşmasında Sakarya’da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, iletişime her zaman açık olduklarını, huzurlu bir Sakarya için elbirliğiyle çalışacaklarını söyledi.

Programda eğitimcilerden gelen hukuk alanındaki soruları da tüm içtenliğiyle cevaplayan Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun’a katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun düzenlenen program nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre başta olmak üzere, programa katılım gösteren tüm eğitimcilere teşekkür etti.