Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütlerine yönelik sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili 480 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı. Adli mercilere sevk edilen 147 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 249 şahsa adli kontrol tedbiri uygulandı, 84 şüpheli Adli Makamlarca serbest bırakıldı.

DEAŞ terör örgütü ile ilgili ise 102 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı. Adliyeye sevk edilen 74 şüpheli tutuklandı, 20 şahsa Adli Kontrol kararı uygulandı ve 8 şahıs ise Adli Makamlarca salıverildi.

PKK/KCK bölücü terör örgütü ile ilgili yapılan çalışmalarda da 32 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, adli makamlara sevk edilen 19 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 12 şahsa adli kontrol tedbiri uygulanırken 1 şahıs ise adli makamlarca serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından sol (DHKP/C-THKP/C) terör örgütleri ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar kapsamında 13 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, adli makamlara sevk edilen 7 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi, 6 şahsa ise Adli Kontrol tedbiri uygulandı.