Karasu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Başkan Yardımcıları, Karasu İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, Karasu İlçe Emniyet Müdür V. Uğur Duman, Kocaali Emniyet Amiri Ahmet Ünal, İl Milli Eğitim İdarecileri, Kaynarca Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğan, İl Afet ve Acil Durum yetkilileri, Karasu Liman Başkanı Ahmet Akalan, Sakarya Vergi Dairesi sorumluları ve Karasu Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığı sorumluları katıldı.   

Söz konusu toplantıda; Sahil güvenlik komutanlığının tanıtımı,  2017 yılında alınan kararların değerlendirilmesi, 2018 yılı gündem maddeleri ve teklifler görüşüldü.

Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy; “Karasu Belediyesi Meclis Salonunda 2018 Yılı Sahil Güvenlik İstihbarat Koordinasyon Kurul Toplantısını, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Gurup Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirdik. Toplantı gündeminde denizcilerin yaşayacağı sorunları, Beklenmedik acil durumlar için acil eylem planlarını, Balıkçılık ile uğraşan vatandaşlar için iş güvenliği eğitimleri ve Boğulma olayları ile ilgili alınabilecek önlemlerin takibinin devamına ilişkin konular görüşülerek karara bağladık. Verimli ve güzel bir toplantı olduğu kanaatindeyim. İştirak eden tüm yetkililerimize ve bizlere ev sahipliği yapan Karasu Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’na teşekkürlerimi sunarım” dedi.  

Toplantıda konuyla ilgili açıklama yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan; “Sahillerde bulunan Cankurtaranların oynadığı rol çok büyük. Kurslarda uygulanan yoğun eğitim programı kapmasında kendilerini geliştiren cankurtaran ekiplerimiz gerekli tüm eğitimleri burada görmektedirler. Aldığımız bilgiler doğrultusunda 2010 yılından beri Karasu Belediyemiz cankurtaran faaliyetini plajlarımızda vermektedir. 2014 yılından itibaren de Sakarya Büyükşehir Belediyemiz kapsamında bu faaliyetler devam etmektedir. Bilindiği üzere, sahillerde bulunan Cankurtaran sayılarının arttırılması ve gerekli olan ekipmanların yenilenmesi hayati önem taşımaktadır. Cankurtaran eğitimlerini yürüten ve sorumlu olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı’ ya yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Yürütülen çalışmaların başarılı olmasından dolayı memnuniyetini belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da konuyla ilgili olarak; “Karasu Halkı veya dışarıdan gelen misafirlerimizin memnuniyeti ve iyi hizmet alması bizim için çok önemli. Bizlerin en önemli görevlerinden bir tanesi vatandaşlarımızın memnun şekilde Karasu’dan ayrılmalarıdır. Tatillerinin keyifli geçmesi ve Karasu sahilinde güvenli şekilde denize girmeleri için bilgilendirme broşürlerini dağıtmaya başladık. Sahillerde bulunan bilgilendirme tabelalarını yenilenip sayılarını arttırıp bu konuda daha fazla hizmet sunmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.