Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 2017 yılında şehir genelinde arıtılan içmesuyu oranları ile ilgili bilgiler verdi. Depremden sonra büyük ölçüde zarar gören şehir altyapısını yenileyerek sağlam bir altyapı meydana getirdiklerini vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin tamamına birinci sınıf ve bol içmesuyu ulaştırmak için büyük projeler hazırlıyor, büyük yatırımları bir bir hayata geçiyoruz. Yatırımlarımızda bir yandan mevcut su kaynaklarımızı korurken, bir yandan da alternatif içmesuyu kaynakları meydana getiriyoruz. Sakarya’da su SASKİ ile çok uzun yıllar için güvence altına alınıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin en güvenilir suyu

Vatandaşların musluklarına ulaştırdıkları suyun Türkiye’nin en temiz, en kaliteli ve en güvenilir suyu olduğu konusunda iddialı olduklarını belirten Dr. Rüstem Keleş, “Suyu kaynaktan aldığımız ilk aşamadan itibaren her adımda gerekli testlerini ve analizlerini yaparak kalitesini kontrol altında tutuyoruz. Yüksek teknolojik donanımlara sahip son derece modern içmesuyu arıtma tesislerimizde en iyi şekilde arıtarak vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırıyoruz. Yine suyun kalitesi ile Sapanca Gölü’nde bulunan suyun seviyesi anlık olarak www.sakarya-saski.gov.tr üzerinden izlenebiliyor. Geride bıraktığımız 2017 yılında da daha önceki yılların arıtma kapasitesinin üzerine çıkarak toplam 81 milyon 60 bin metreküp içmesuyu arıttık. Bu Sakarya’da kişi başına yaklaşık 82 metreküp su arıttığımızı gösteriyor. SASKİ olarak sorumluluklarımızın farkındayız ve her zaman daha iyisi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aktif tesis sayısı 10’a çıkıyor

Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizde şu anda aktif olarak 8 içmesuyu arıtma tesisi faaliyet gösteriyor. İnşallah kısa süre içerisinde Sapanca Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Hendek Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni de devreye alarak bu sayıyı 10’a çıkaracağız. Yine içmesuyu arıtma tesisi projelerimiz bulunuyor. Mevcut tesislerimizde 2017 yılında bulundukları bölgelerin su ihtiyacını en iyi şekilde karşıladık. Şu anda 7 ilçemize dünya standartlarında su arıtan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde 69 milyon 864 bin 419 metreküp, Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde 4 milyon 860 bin metreküp, Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde 2 milyon 122 bin 463 metreküp, Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde 1 milyon 275 bin 426 metreküp, Karapürçek İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde 1 milyon 30 bin 595 metreküp, Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde 1 milyon 20 bin 353 metreküp, Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde 561 bin 744 metreküp, Şeyhvarmaz İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde ise 325 bin metreküp su arıttık” diye konuştu.