Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapılan toplantıda 14 madde görüşüldü. Mecliste Abalı Mahallesi’nden ayrılmasına karar verilen kısma Mudurnu Mahallesi isminin verilmesi kabul edildi. Adapazarı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yürütülecek ve takip edilecek adres ve numaralandırma hizmetlerinin Numarataj ücret belirleme tarifesinin 2015 yılı Gelir Tarifesine uygulanması konusundaki komisyon raporu kabul edildi. Başkan Dişli, sokak isimleri konusunda büyük bir titizlikle çalışılması gerektiğine dikkat çekerek, “Artık sokak isimleri ilgili belediyelere bırakıldı. Bu açıdan vatandaş adres ararken eliyle koymuş gibi adresi bulacak bir çalışma yapılacak. Bu konuda Bilgi İşlem Müdürlüğü çalışanlarımıza güveniyorum” dedi.

TEDAŞ’a kullanım hakkı

Mecliste Aşırlar Mahallesi’nde yaklaşık 50 dönümlük bir arazi alınması konusunda Belediye Başkanı ve belediye encümenine yetki verildi. Odak Grup tarafından Serdivan’da yapımı devam eden AVM inşaatının enerji ihtiyacının karşılanması için TEDAŞ’a 21 metrekarelik kullanım hakkı verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

adapazari_belediye_meclis2.jpg

KARDEŞ şEHİR

Adapazarı Belediyesi’nin Zonguldak Gökçebey Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması konusundaki talep mecliste kabul edildi. Adapazarı Belediyesi’nin daha önce mecliste de gündeme getirdiği uyuşturucu ile mücadele konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek Çetin Ceviz konulu tiyatro oyununun ortaokul 8’nci sınıflara gösterilmesi için yapılacak çalışma konusunda Başkan Dişli’ye yetki verildi.

adapazari_belediye_meclis3.jpg

DENETİM

Meclisin son gündem maddesinde önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap işlerinin denetimi için gizli oyla 5 kişilik bir heyet seçildi. Heyete seçilen Ülker Şenyurt, Merve Nergis, Evren Çakırsoy, Selçuk Başyazıcı ve Suat Çokluk belediyenin gelir giderlerini denetleyecek.