Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında düzenlenen fidan dikim töreni Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde yapıldı. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında düzenlenen fidan dikim törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldırım, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Dr. Süleyman Kaya, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Dr. Süleyman Kaya konuşmasında, “Yapılan çalışmalar eğitim binaları beklentileri ve fiziki mekanları yüzde 30-40 oranında kullanıldığını göstermektedir. Bu ülke ekonomisi açısından ciddi bir problemdir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hem bu kaygının azaltılması arzulanmış hem de halkımız için yaşam alanları oluşturulması hedeflenmiştir. 52 bin metrekare alanın temizlenmesi düzenlenmesi ağaçlandırılması ve futbol sahasının yenilenmesi konusunda Adapazarı Orman Bölge Müdürümüzden her türlü desteği gördük. Bu çalışmalarda bize destek veren öğretmen, öğrenci ve idareci arkadaşlar başta olmak üzere ilçe yönetimimize, kaymakamımıza çalışmaları gerçekleştiren Arifiye Belediyemize ve Orman Bölge Müdürlüğümüze törene iştirak eden tüm kesimlere ve özellikle törenimize katılarak bizi onurlandıran Valimize teşekkürlerimizi arz ederim” dedi.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ise, “Okullar Hayat Olsun bize hayat veren bir proje bu proje ile alakalı burada değerli Valimizin katılımlarıyla, onurlandırmasıyla aslında günü birlik yaptığımız işlerin kamu ile paylaşılmasını sağlamış bulunuyoruz. Arifiye Kaymakamlığı, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Arifiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Arfiye Anadolu lisesi, Arifiye Meslek Yüksekokulu ve Arifiye Anadolu Öğretmen lisesinin yer aldığı alan 20 günlük bir çalışma sonucunda toplam bin 403 adet değişik türde fidan dikilerek ağaçlandırılmıştır. 4122 sayılı milli ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberlik kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına 157 bin adet fidan tahsis edilmiştir. Bölge Müdürlüğümüz 2012 yılı gençleştirme faaliyetlerinde değişik tür ve yaşta toplam 1 milyon 137 bin fidan dikmiştir. Sakarya iline bağlı 16 ilçede bir pilot okul ve bir pilot cami belirlenerek 4122 sayılı milli ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberlik kanunu ve Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Bölge Müdürlüğümüze bağlı işletme müdürlüklerimiz eliyle okul ve cami bahçelerinin ön etüd ve projeleri hazırlanarak ağaçlandırılması ile projesi sunulan her kamu kurum ve kuruluşuna bedelsiz fidan tahsisi yapılacaktır. Bir ilin en üst yöneticisi sahip olduğu ve sahiplenmiş olduğu projeler hayat bulmaktadır. Ben ilimizin çok değerli Valisine huzurlarınızda teşkilatım ve şahsım adına teşekkürümü arz etmek istiyorum, şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle burayı onurlandıran başta valimiz olmak üzere tüm katılımcılara şahsım ve teşkilatım adına saygılar sunuyorum” dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmasında eğitim kurumlarının ülkemize katkılarının ne kadar önemli olduğunun en güzel örneklerinden birisinin yaşandığını belirterek, “Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğümüzün çevremize ve ilimize yapmış olduğu ağaçlandırma faaliyetleriyle ilgili çok önemli çabaların, gayretlerin bir sembolü olarak buradaki faaliyetini beraberce görmek istedik. Okullar Hayat Olsun derken okulların sınırlarını, duvarlarını kaldırıp halkımızla buluşmasını sağlamayı okullarımızdaki spor tesislerini bahçeyi, kütüphaneyi, salonu halkın kullanımına da açmayı hedefliyoruz. Geçmişte yapıldığı gibi sadece öğretmen, öğrenci ilişkilerini değil toplumun her kesimine için de yaşadığı ve faydalandığı bir uygulamayı da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu proje diğer okullarımızda diğer bölgelerimizde yaygınlaşarak devam edecektir, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Fidan dikimi yapılmasının ardından Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesine Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan bilgisayar sınıfını gezilerek incelemelerde bulunuldu.