Binlerce kişiyi, milyonlarca lira dolandıran Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın, 4 Kasım 2017 tarihinde Taraklı İlçesindeki mavi yumurta üretim tesisinin açılışını gerçekleştirmişti.
Açılışa da katılan Taraklı Kaymakamı Cihat Koç'un ise, açılıştan 20 gün sonra Geyve Cumhuriyet Savcılığına bir delekçe yazarak, şirketle ilgili yaptıkları araştırma sonucunda bir takım şüpheler oluştuğunu dile getirdiği ortaya çıktı. 
Çiftlik Bankla ilgili soruşturma başlatılmasını sağlayan Kaymakam Cihat Koç'un, 24 Kasım 2017 tarihinde Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı dilekçe de yer alan ifadeleri ise şöyle; 
"Adı geçen çiftlik sahipleri, ilçe sınırları içerisinde Göynük yolu üzeri Yeniköy arkası adresinde mavi yumurta üretmek üzere kümes satın almış ve 4 Kasım 2017 tarihinde açılışı yapılmıştır.
Söz konusu açılış için kaymakamlığımıza da davetiye gönderilmiş ve ilçemizde bir tesis açılışı olması münasebetiyle tarafımızdan katılım sağlanmış ancak açılış esnasında şirket CEO'su olduğunu söyleyen Mehmet Aydın isimli kişinin, açılışa gelen yaklaşık 2 bin kişiye ve canlı yayın yoluyla yüzbinlerce kişiye hitaben yaptığı konuşma ve mevcut ortamın muhtevası bir takım şüpheler oluşturmuştur. Şöyle ki, açılan tesisin etlik piliç üretimi açısından kapasitesi 100 bindir. Ancak yumurta üretimi için bu kapasite 50 bin dolayında kaldığı halde, günlük 80 bin yumurta üretileceği vaat edilmektedir. Ellerinde 5 bin mavi yumurta yumurtlayan tavuk olduğu söylendiği halde 5 milyon üretim hedeflendiği ifade edilmiştir. Böyle bir hedefle vatandaşın para kazanma güdüsünün istismar edildiği açıktır. 
Zira böyle bir hedefin gerçekleştirilmesi on yıllar alacak bir projenin sonucudur. 
İnternet ortamında yaptığımız kısa bir araştırmadan sonra işin sıradan bir üretim ve yatırım işi olmadığı nettir. Bir çeşit üyelik sistemiyle dahil olunan çiftlik bank adlı oyuna para yatırılarak çeşitli hayvanlar satın alındığı, inek, keçi, arı ve. hayvanlar portföyü olduğu, hayvanı aldıktan sonra yemin vs. de alınıp bakımlarının yapılıp, ürünlerinin satıldığı, kendi ifadeleriyle 300 binin üzerinde üyelerinin olduğu bir oyun üzerinden yüksek karlılık vaadiyle vatandaşların birikimleri oyuna kanalize edilmektedir. Yine Taraklı'da açılan tesis için, tesisin dışarıdan görülebilecek yerlerinin tadilattan geçirildiği ancak içerisinde herhangi bir çalışma yapılmadığı tarafımızdan gözlenmiştir. Yine söz konusu açılışta kendi amblemleriyle dağıttıkları sucuk, kaşar vb. ürünlerin başka küçük firmalara ürettirilerek sadece etiket yapıştırdıkları, şirketin üretim bazında bir faaliyetinin henüz olmadığı görülmüştür.
Şirket yapısına bakıldığında faaliyetin Fame Game Hayvancılık San. Tic. A.Ş adına yürütüldüğü, bu şirketin adresinin İstanbul'da bulunduğu, ancak anılan 200 milyon TL ödenmiş sermayeli şirketin yüzde 100 hisse sahibinin, 100 bin dolar sermayeli KKTC menşeili "Fame Game Sowtware Ltd Şti" olduğu görülmüştür.
Yukarıda anılan sebepler ile bir çeşit saadet zinciri olduğu konusunda şüphe uyandıran şirket hakkında vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek adına kapsamlı bir soruşturma yapılmasını rica ederim."