Marmara Bölgesi genelinde etkisini gösteren sağanak yağışlardan Sakarya da önemli ölçüde etkilendi. Sağanakların sürdüğü 14.30 – 16.30 saatleri arasında sadece ilçe merkezine metrekare başına yaklaşık 8 kilogram yağış düştü.
Konu ile ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sakarya ilçe merkezi 12.30 – 13.00 ile 14.30 – 16.30 saatleri arasında sağanak yağış etkisine girdi. 12.30 – 13.00 arasında metrekare başına 3,2 kilogram yağış düşerken 14.30-16.30 saatlerinde sağanak etkisini daha da artırdı. Sadece iki saatte ilçe merkezine metrekare başına yaklaşık 8 kilogram yağış düştü” ifadeleri kullanıldı.
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ise aşırı yağışların sebep olduğu lokal sorunlara ekiplerin ivedilikle müdahale ettiğini açıkladı.



SU BASTI
Sakarya’da aniden bastıran sağanak yağış sonrası yollar da göle döndü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.
Şehir merkezinde bulunan bazı dükkanlarda ise su baskınları yaşandı. Araçlar yağış sonrası yollardaki su birikintileri sebebiyle ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yolun karşısına geçmek için paçalarını kıvırmak zorunda kalırken, kimileri ise saçak altına ve iş yeri tabelalarının altına girerek yağmurun dinmesini bekledi.