“40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyası kapsamında düzenlenen program öncesinde Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Fevzi Gürsoy ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ziyaret ederek, program hakkında bilgi verdi.
 
Genel Başkan Arslan ziyaretlerin ardından Hak-İş Sakarya İl Başkanlığı tarafından, “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlattığı “40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyası kapsamında AKM’de gerçekleştirilen programda konuştu.


 
Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve Hak-iş İl Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir'in yaptığı konuşmaların ardından kürsüye gelen Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sakaryalıları sandığa gitmeye ve evet oyu kullanmaya çağırdı.
 
Arslan, “18 maddelik Anayasa değişikliği emek dünyasıyla ilgisiz gibi algılanmaktadır. 18 maddenin içinde direkt olarak çalışanlara yönelik bir madde olmasa da, bu 18 maddenin hepsi emekçileri dolaylı olarak ilgilendirmektedir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi, yönetim krizlerini sona erdirmekte, darbe girişimlerine set oluşturmaktadır. Siyasal ya da finansal krizler yahut darbelerin faturasını emekçilerin ödediği gerçeğiyle yüzleşirsek, anayasal değişikliğin bizim için ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır” dedi.


 
Diğer taraftan, mevcut sistemin istikrarsız yapısının sorunların çözümünü de ertelediğini ifade eden Arslan, “Emek dünyasının kronik hale gelmiş sorunları var. Ancak her hükümet değişiminde bu sorunları ve çözüm biçimlerini sil baştan ele almak durumunda kalıyoruz. Örneğin taşeron emekçiler meselesinde bir aşamaya geldik, hükümet değişti, yeni hükümet özel sözleşmeli personel statüsü diye bir öneri getirdi. Ardından yeni bir hükümet kuruldu, sorunu tekrar politikanın gündemine yerleştirmeye çalışıyoruz” dedi.
 
16 Nisan’da ‘EVET’ çıkması durumunda sorunların çözümünde daha kolay ve hızlı yol alınacağını vurgulayan Genel Başkan Arslan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hayata geçmesiyle birlikte taşeron emekçilerin yanı sıra, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü konusunda da daha hızlı yol alacaklarını söyledi.