16. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri; Oktay Topçu, Zafer Yıldırım, Ayhan Akdağcı ve SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş’ten oluşan heyet, SEPAŞ Genel Müdürü Ondrej Safar’ı ziyaret ederek sektörel değerlendirmelerde bulundu.
Söz konusu ziyarette, faturamatik ve fatura ödeme noktaları üzerinden sigorta aracılık hizmetlerinin yapıldığını dile getiren sektör temsilcileri, yapılan uygulamanın sigortacılık kanununa aykırı olduğu ile ilgili bilgi verdiler.
SEPAŞ Genel Müdürü Ondrej Safar sektör ile ilgili yaşanan hassasiyeti anlayışla karşıladıklarını belirterek SEPAŞ olarak faturalandırma işlemi için özel bir firma ile çalışıldığını dile getirdi. Genel Müdür Safar, ayrıca SEPAŞ’ın kanundışı bir uygulamanın içinde yer alamayacağının altını çizerek iyi niyet çerçevesinde konu ile ilgilenileceğini ifade etti.
Piyasada faturamatikler ve ödeme noktaları üzerinden sigorta aracılık hizmetlerinin verilmesinin önüne geçilmesi konusunda iki tarafın titizlikle takip etmesi gerektiği konuşunda görüş birliğine varıldı.