Programa Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Özden, il milli eğitim yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hazırlanışı ve duygu yüklü içeriğiyle katılan davetlilerin büyük beğenisini kazanan programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 15 Temmuz’u anlamanın ve anlatmanın çok önemli olduğunu belirterek; “2016 yılı 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.  Milletimiz bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, canını ortaya koyarak engellemiştir. Şunu asla unutmamalıyız. Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değildir; imanlı ve inançlı evlatlarıdır. Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, istiklali ve istikbali uğruna canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Adapazarı Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı muhteşem programa, Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası önemli katkılar sağladı.

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin okul girişinde açtığı 15 Temmuz konulu resim sergisinin gezilmesinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti, öğrenci şiirleri, Milis Kuvvetleri Derneği Üyesi Nebahat Demircioğlu’nun kendisinin yazdığı 15 Temmuz şiiri,  Okul Korosunun seslendirdiği türküler ve 15 Temmuz Marşı, Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencilerinin tiyatro etkinliği, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Mehteran gösterisi beğeniyle izlendi.

Program sonunda Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve tüm davetliler sahneye çıkarak programı hazırlayan öğrencileri, öğretmenleri ve okul yöneticilerini tebrik ettiler.