İstanbul Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, Beşiktaş’ta bulunan bir bankadan 1 buçuk milyon lira çekerek işyerlerine giden iki şirket çalışanının yolunu motosikletle kesen ve parayı alarak kayıplara karışan 2 kişinin, Karasu ilçesinde saklandığı tespit edildi.

İsimlerinin Ahmet T. ve Ataberk T. olduğu belirlenen şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Şahıslar, Karasu ilçesinde saklandıkları evde kıskıvrak yakalanarak gözaltna alındı. Olaya karıştığı belirlenen bir diğer şüpheli Oğuz Ö. ise Beyoğlu’nda gözaltına alındı.

Ekipler tarafından gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Gasp Bürp Amirliği ekipleri sorgulanan şüphelilerden Ahmet T.’nin kısa bir süre önce askerden firar ettiği öğrenildi. Askerden firar eden şüphelinin dışarıda olduğu süre içerisinde soygunu planladığı iddia edildi.

Banka da soyguncuların hedefi olmuş

Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri sırasında 7 Eylül 2018 tarihinde Şişli’de bulunan bir bankayı da soydukları öğrenildi. Şüphelilerin bankada bulunan güvenlik görevlisini silahla yaralayarak yaklaşık 50 bin lirayı alarak kayıplara karıştığı ortaya çıktı.  

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.