Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda genelde sağlık hizmetleri ile iştigal eden 15. Meslek Komitesi üyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurten Canbazoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundular.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu nezaretinde gerçekleştirilen ziyarete ayrıca 15. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Ercan Başnuh, Komite Başkanı Osman Şakar, Komite Üyesi Feyza Tütüncü iştirak etti.

“Sizin İçin Ne Yapabilirim’i Duymak Önemli”

Ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu; “Taraflar arasında sadece talepleri dile getirmek yetmez “sizin için ne yapabilirim” i de duymak çok memnun edici. Sayın Canbasoğlu bu anlamda her türlü kurumsal desteği veriyor, kendisine SATSO adına öncelikle teşekkürlerimizi sunuyor bu pozitif iletişimin devamlılığını ümit ediyoruz” dedi.

SATSO 15. Meslek Komitesi üyeleri de önceki süreçte yaşanan hasta vekaletnamelerinin kullanımı konusunda yaşanan sıkıntıların aşıldığını dile getirerek Canbasoğlu’na teşekkür ettiler.

Hasta bezi fiyatları yukarı çekilmeli

Medikal firmalarının mevcut durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan komite üyeleri özellikle hasta haklarının korunmasının önemine değinerek hasta bezi fiyatları örneğine değindiler. Hasta haklarının korunması noktasında hasta bezi fiyatlarında devletin belirlediği bedel ve piyasa bedeli arasındaki fark nedeniyle hastaların yaşadığı mağduriyet dile getirildi. Devletin belirlediği fiyatın piyasa fiyatından çok daha ucuz olması nedeniyle hastaların günlük kullanım adedinden daha azını alabildiklerini ve %50’ye yakın fark ödediklerini belirten komite üyeleri bu konuda devletin belirleyici ve daha reel bir fiyat tarifesi uygulaması gerektiğini vurgulayarak bu konuda Canbasoğlu’ndan destek istediler.

İhalelerde Sakaryalı firmalar tercih edilmeli

Komite üyeleri ayrıca tıbbi malzeme alımlarında ilimizdeki sağlık kuruluşlarının Sakaryalı firmaları tercih etmelerinin sektörün ilimizdeki geleceği açısından oldukça olumlu olacağını dile getirerek en azından ihaleye çıkılan firmalarda tekliflerin eşit olması halinde Sakaryalı firmaların tercih edilmesinin memnuniyet vereceğini dile getirdiler. Dernek kurma çalışmalarını yürüten medikal firma temsilcileri kurumsal bir kimlik kazanarak faaliyet göstermek istediklerini dile getirdiler.

“Sağlık uygulama tebliğindeki yenilikleri SATSO ile paylaşacağız”

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Nurten Canbasoğlu, SATSO Çatısı altında yer alan komitelerle sektörel işbirliğine hazır olduklarını dile getirerek “Bu doğrultuda SGK bünyesindeki sağlık uygulama tebliğindeki tüm yenilikleri SATSO üzerinden ilgili tüm komitelerle paylaşılmasını sağlayabiliriz. Böylelikle yapılan uygulama yeniliklerinin ilgili birimlere daha kolay ulaşması sağlanmış olacaktır” dedi. 

Canbasoğlu ayrıca hizmet binası içerisinde yeni yapılanma içinde olduklarını dile getirerek fiziki koşullarının hizmet almaya gelen vatandaşın rahatlığına göre dizayn etme gayreti içinde oldukları belirterek SATSO Heyeti ile binada değişiklik yapılan birimleri ziyaret ettiler.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.