Bölge için inşa edilen 7,5 kilometrelik hat ve depo ile Kaynarca’ya bağlı Büyükyanık, Yeşilova ve Gürpınar; Ferizli’ye bağlı Ağacık, Kusca, Bakırlı, Nalköy, Teberik, Sarıahmetler, Doğancı, Konuklu, Çiftlik, Seyifler, Tokat ve Ceylandere Mahallelerine Sapanca Gölü’nden temin edilen içmesuyu kesintisiz bir şekilde ulaşıyor. Muhtarlar ise SASKİ’nin daha bölgedeki ilk yılında içmesuyu problemini çözüme kavuşturmasından büyük memnuniyet duyuyor.

4 Ay Susuz Kalıyorduk

Yatırım ile ilgili açıklama yapan ve SASKİ’nin projesinden önce bölgede 4 aya varan su kesintilerinin yaşandığını belirten Bakırlı Mahallesi Muhtarı Hasan Basri Köytepe, “SASKİ’den önce su yönetimleri vardı. Ben de bu yönetimdeydim ama mahallem 4 ay susuz kalıyordu. Gece uyku uyuyamazdık. Ama şimdi, SASKİ suyu getireli hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Allah razı olsun” dedi.

Büyükyanık Mahallesi Muhtarı Şaban Çimen ise, proje hayata geçirilmeden önce mahallenin suyunun yetersizlik sebebiyle sıklıkla kesildiğini, SASKİ ile bu sorunun çözüme kavuştuğunu belirtti.

SASKİ Geldi Sorun Bitti

Yeşilova Mahallesi Muhtarı Selahattin Selim, “Su konusunda çok problem yaşanıyordu. Tankerlerle mahallemize su taşıyorduk. İlk bizim suyumuz kesilirdi, en son bizim mahallemize gelirdi. Mahallemize ulaşmadan kesildiği de oluyordu. Artık SASKİ geldi sorun bitti. İçmesuyunda hiçbir sorun yaşamıyoruz. Allah razı olsun” diye konuştu.

Gürpınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Karakuzu da çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirtip, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür etti.


Kesinti ve Bulanıklık Yok

Kusca Mahallesi Muhtarı Fethi Tokaç ise, “SASKİ’ye bağlandıktan sonra hemen Bakırlı’da bir depo yapıldı. SASKİ’ye geçtiğimizden buyana herhangi bir su sıkıntısı yaşamadık. SASKİ’den önce kesintiler bir yanan patlaklara bile zamanında müdahale edilmezdi. Eskiden yağışların ardından suyumuz çok bulanık akardı. Şunda bulanıklık sıkıntısı da yaşamıyoruz. Bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.