Yapılan açıklamada, sınır illerden temin edilen yüklü miktarda kaçak sigaraların ilimize ve batı illerine sevk edilerek kaçak sigara ticareti yapıldığı bilgisini alan KOM ekipleri, 10- 19 Ekim tarihleri arasında operasyonlar gerçekleştirdi.
Operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 600 bin lira olan 134 bin paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirirken, 4 şüpheliyi de gözaltına aldı.
Şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık İle Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan işlem yapılırken, bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uyuşturucuyla mücadele
İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 9- 19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 30 ayrı operasyonda ise 30 şahsa uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçundan, 9 şahsa ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapıldı. 3 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 6 kişiye ise adli kontrol cezası verildi.
Operasyonlarda 4.69 gram kokain, 1 kg 100 gr esrar, 24.46 gram sentetik cannabinoid maddesi ve 50 adet uyuşturucu uyarıcı hap ele geçirildi.