Olay, yaklaşık 3 ay önce Arifiye ilçesinde meydana gelmişti. Arifiye ilçesinde özel halk otobüsünde şoförlük yapan Ş.D. (65), 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi M.E.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Küçük kız devlet koruması altına alınmış, kızın ailesi ise yaşanan olay sonrası Sakarya’yı terk etmişti. İddiaya göre, otobüs şoförü tarafından cinsel istismara maruz kalan ortaokul öğrencisi M.E.’nin konuyu öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıkmıştı. 
Küçük yaştaki kıza cinsel istismar davasının ilk celsesi Sakarya Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşma öncesinde ise mağduriyet yaşayan M.E.’nin yakınları ve çok sayıda kadın, yaşanan olaya tepki göstererek basın açıklaması yaptı.
Adliye binası önünde toplanan Sakarya Kadın Platformu üyeleri, bir daha bu tür olaylar yaşanmayana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, cinsel istismar sanığının en ağır cezya çarptırılmasını istedi.



“Adaletin yerine gelmesiyle bundan sonraki olayları engelleyebiliriz”
M.E.’nin yanında olduklarını göstermek ve adaletin tecelli ettiğini görmek için adliye önünde toplanan Sakarya Kadın Platformu üyeleri adına konuşan Yüksel Coşkun, “Sessizliğin sesi olmak için buradayız. Tüm ülkede olduğu gibi maalesef ilimizde de kadınlara, çocuklara yönelik şiddetin gittikçe arttığı görülmektedir. Hepimiz artık farkına varmalıyız ki kadının bedenine, kimliğine, ruhuna, varlığına yönelen şiddet aslında hepimize yönelen şiddettir. Bu saldırı, tamir edilemez yaraların açılması demektir. Kadın ve çocuk istismarlarında görülen artışla toplumudaki şiddet sarmalını ayrı ayrı düşünemeyiz. Bundan kısa bir süre önce görülen Emani davası hepimizin bildiği gibi oluşturulan kamuoyu tepkisi sayesinde suçluların gerekli cezayı almalarıyla sonuçlandı. Bizler yaşanan bu vahşette kaybettiklerimizi geri getiremeyeceğimizi biliyoruz. Ancak adaletin yerine gelmesiyle bundan sonraki olayları engelleyebiliriz. Buna gücümüz yeter diye düşünüyorum. Bugün desteğimize ihtiyacı olan başka bir hemcinsimizin M.E.'nin yanında olduğumuzu göstermek ve ailesiyle birlikte destek ve dayanışma içinde olmak için buradayız. Gerçekleri görmek için buradayız, adaletin gerçekten tecelli ettiğini görmek için buradayız. Biz kadınlar bu davaların bir daha kimsenin aynı suçu işlemeye cesaret edemeyeceği şekilde sonuçlanmasını, faillerin herhangi bir iyi hal indirimine uğramadan hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz" dedi.