Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, sahte araç muayene belgesi hazırladıkları belirlenen 12 trafik iş takipçisi gözaltına alındı. Şahıslara mahkemece, adli kontrol ve araç muayene istasyonuna girmeme cezası verildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, trafik iş takipçiliği ve trafik sigorta hizmetleri veren işyeri yetkilileri ile bazı çalışanlarının, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu çevresinde seyyar trafik iş takipçiliği yaptıkları ve araçların geçmiş fenni muayenelerinin ispatında kullandıkları belgeyi sahtecilikle oluşturarak Kamu Kurum ve Kuruluşlarını dolandırdıkları belirlendi.

Yapılan incelemeler sonrasında 12 trafik iş takipçisinin sahtecilikle oluşturdukları belgeyi 29 ayrı aracın fenni muayeneleri esnasında kullanarak Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarını işleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Şüpheli şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise 30 adet fişek, muhtelif araçlara ait 12 adet tescil yaprağı ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınan şahıslardan 7’si serbest bırakılırken, R.A. (23), M.P.(20), M.G.(34), S.İ. (31), Ö.B. (34), V.Ö.(34), T.C.(51), M.K.(42), M.K.(48), C.M.(41), İ.M.(44) ve H.C.K. (28) isimli 12 şüpheliye, sevk edildikleri Mahkeme tarafından Adli Kontrol ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonuna Girmeme Cezası verildi.