MBD Genel Başkanı Erdem Ercan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “12 Eylül 1980 darbesini bir kez daha hatırlıyoruz. Öz çocuklarının boynunu sıkarak, urganları reva görerek, işkence ve insanlık dışı muamelelerin meşruiyet kazandığı rezil bir günü tekrardan nefretle hatırlıyoruz.

12 Eylül, askeri vesayetin millet vicdanını, siyasi iradeyi katlettiği, halkının düşüncesinin aşağılandığı ‘sizin için en iyisini biz yaparız’ alçaklığının günüdür.

12 Eylül, sırça köşklerde devlet ekmeğiyle büyüyenlerin, alın terimizle helal kazanırız da milletin hakkını yemeyiz diyen yiğitlerin mücadelesidir.

12 Eylül, tank top tüfeğin Türk milletinin parasıyla alınıp, yine namluların millete doğrultulduğu gündür.

12 Eylül bir milletin bütün değerlerinin aşağılandığı, dayakla, baskıyla, ölümle yüce ülkü sevdalılarının vazgeçtik diyeceklerini zannedenlerin hüsran günüdür.

12 Eylül, 1960 Cemal Gürsel cuntasından, Talat Aydemir'e, 1980 Amerika’nın bizim çocuklar dediği Kenan Evren'den 15 Temmuz hain darbe girişimi cesaretinde bulunan şerefsiz FETÖ’cülere kadar, millet iradesinin karşısında duran, Türkü Türk’e kırdıran, gencine darağacını, işkenceyi reva gören kansızların tarih önünde hesap günüdür.

12 Eylül unutulmayacak, asırlar boyunca bu ihanet tarzı başka bir şebeke olmaması için millet vicdanında kin ve nefretle hatırlanacaktır.”