Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, “Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valiliğimizin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından şehirlerarası ve şehir içi yollarda 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde toplam 59 bin 948 araç kontrol edilmiştir.

Temmuz ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 612 araç trafikten men edilmiş, 119 sürücünün ehliyetine el konulmuştur.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam; 189 maddi hasarlı, 249 yaralamalı, 4 ölümlü olmak üzere toplam 442 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 394 vatandaşımız yaralanmış, 5 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir.

Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülmektedir” denildi.