Diyarbakır Valiliği ve Hendek Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında yılında 102 Ali Gaffar isimli çocuk 23 Ocak’ta Ankara’da olacaklar. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 102 Ali Gaffar isimli çocukla birlikte TBMM ve bakanlıkları ziyaret edecek. 24 Ocak’ta Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın mezarı başındaki anma programına katılacak olan Ali Gaffarlar’ın programı 23-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.

ali_gaffar_okkan_anma1.jpg

“Elimizi taşın altına koyduk”

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 yılında demokratik açılım kapsamında “Herkesin elini taşın altına koyması lazım” sözleri üzerine başladıkları çalışmalarda bu yıl yedinci ayağını gerçekleştireceklerini belirtti. İnci,“Yürütülecek tüm sosyal sorumluluk ve gönüllülük projelerinde aktif rol almak, elimizi taşın altına koymak, ülkemiz için bir şeyler yapmak bizim için bir onurdur.” diye konuştu.

ali_gaffar_okkan_anma2.jpg

Türkiye’de kardeşlik duygusu

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 2009 yılından bu yana devam eden “Ali Gaffar Okkan, Bir Kardeşlik Hikayesi” projesinin, Türkiye’de kardeşlik duygusunun nasıl oluşturulacağı, bu kavramın nasıl yaşanabileceği ve yaşatabileceği konusunda örnek teşkil edecek bir cevap anahtarı durumunda olduğunu ve topluma gerekli mesajı verdiğine inandığını söyledi.

ali_gaffar_okkan_anma3.jpg

Doğu ile batı arasında empati

Başkan İnci, Hendek Belediyesi olarak ülkemizdeki sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe katkı sağlamak,  şehirlerarası diyaloğu arttırmak, doğu ile batı arasında bir empati oluşturmak için bir proje düşündüklerini bunu çok daha önceleri yapmış bir insan olan Ali Gaffar Okkan'ı referans aldıklarını belirtti.

ali_gaffar_okkan_anma4.jpg