SATSO olağan meclis toplantısında Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Ramazan ayının hayırlı olmasını diledi.

SATSO’nun 100 yaşına girdiğini belirten Kösemusul, “Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odamızın aslında 31 Mayıs 1917 Perşembe günü Şumnulu Hacı Mehmed Hilmi Bey başkanlığında kurulduğu resmi belgeler bulunarak kesinleşti. Meclis günümüze denk geldi.  Güzel bir tesadüf oldu. 100’üncü yılına giren SATSO, kuruluş için atılan o ilk imzanın inancı ve ruhu ile inşallah ülkemizin 100’üncü yaşına en çok katkı veren kurumlardan biri olacaktır. Bugünden itibaren yılsonuna kadar planladığımız açılış temel atma, tören ve toplantılarımızı hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.



“Yerli oto Sakarya’ya yakışır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil çağrısını hatırlatan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “İnanıyorum ki yerli oto, Cumhurbaşkanımızın destekleri, Türk iş dünyamızın azmi ve TOBB üretkenliği ile hedeflenen zamanda yollarda olacaktır. Genel Kurulda Cumhurbaşkanımızla bir araya gelme fırsatım oldu. Yerli oto üretiminde Sakarya olarak ev sahibi olma arzumuzu Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Bu konuda istekli ve gayretli olduğumuzu ifade ettim. Milli tank ve milli tren şehri, savunma sanayi üretimlerinde, otomotiv sektöründeki başarılarıyla adından söz ettiren, başarı yolculuğunu sürdüren bir Sakarya olarak yerli oto üretimine ev sahibi olmaya hazırız” diye konuştu.


“İhracatta hedefimize ulaşacağız”
Sakarya’nın her zaman, birliğin, başarının, mücadelenin ve kahramanlığın şehri olduğunu belirten Kösemusul, “100 yıl önce ilk savaş arabalarını üreten Sakarya, bugün de, yarın da hem şehrimiz hem de ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edecektir. Nisan ayı ihracatında Sakarya’mız önemli bir başarıya imza attı. Sakarya ihracatı Nisan ayında yüzde 179,3 artış kaydederken, ilk 4 aylık dönemde Sakarya ihracatı 1,7 milyar dolarla ülke ihracat artışının yaklaşık dörtte birini gerçekleştirdi. 7. sıradayız, hedefimiz ilk 5 il arasında yer almak. Yarın da Mayıs ayının rakamları açıklanacak. Başarının devam edeceğini, hedeflerimize kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.



“Sakarya için yapacağımız çok iş var”
BMC yetkililerinin SATSO’yu ziyaret ettiğini ve Karasu ilçesindeki yatırımları için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Kösemusul, “Savunma sanayi ARGE kurmak ve 4 bin kişilik istihdam gibi hedefleri var. 2 yıl içinde sonuç alıp savunma alanında Türkiye’miz için adını duyuracak bir yatırıma Sakarya’mız ev sahibi olacak. Milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvelerinin olması bizim azmimizi artırıyor. Sakarya’mız için daha yapacağımız çok iş var. Paydaşlarımızla birlikte inşallah hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.