Edinilen bilgilere göre, Erenler ilçesi Dilmen Mahallesinde bulunan bir ikamete giren A.Y. (20), D.S. (18) ve M.Y. (17) isimli şüpheliler, kasayı alarak başka yere götürüp açtı. İçinde 100 bin TL’lik altın ve ziynet eşyası bulunan kasayı patlatan şüphelileri, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro amirliği ekipleri kısa sürede yakaladı.

 “Güvenlik kameraları incelendi”

Yaşanan hırsızlık olayının ardından ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelilerin çaldıkları kasayı sürükleyerek bir el arabasına koyduktan sonra başka bir araca yüklediği görüldü.  8 bilezik, 1 kolye, 40 çeyrek altın, 3 kol saati, 2 küpe, 2 yaka rozeti, 1 tane altın zincir, 525 tane mermi, 1 kuru sıkı tabanca, 1 normal tabanca ve 1 kırma tüfek olmak üzere toplam 100 bin TL’lik altın ve eşya bulunan kasayı çalan zanlıların peşine düşen ekipler, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Şahıslar yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı.



Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli 3 şahıs adliyeye sevk edilirken, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, “Çok pişmanım bir daha yapmayacağım. Çok yakalandığım için değil de aklımdakini öldüremediğim için pişmanım” dedi.

Mağdur Emekli Orman Muhafaza Memuru Bayram Aygın, çalınan eşyalarını bulan polis ekiplerine teşekkür ederek, “Polis, hırsızlık olayının ardından 12 saat içinde şüphelileri yakaladı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kasada bazı değerleri eşyalar alınmış, ancak artık bunu çok da önemsemiyorum” dedi.