Üyelerinin ihtiyaç duyduğu konu başlıklarında eğitim seminerlerini organize etmeyi hedefleyen 10. Meslek komitesi konu ile ilgili girişimlerde bulunuyor.

Bu doğrultuda, SAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü ziyaret eden SATSO 10. Meslek Komitesi Erol Demiralay ve Meclis Üyesi Selami Yüksel, Bölüm Başkanı ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmede Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Yanıkoğlu, Öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Bayrak, Doç. Dr. İrfan Yazıcı, Doç. Dr. Mehmet Recep Bozkurt, Doç. Dr. Cenk Yavuz, Dr. Öğretim Üyesi Özhan Özkan hazır bulundu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Üniversitesi işbirliğinde yapılacak eğitim seminerleri ile ilgili planlamanın yapıldığı ziyarette 10. Meslek Komitesi üyeleri ayrıca, seminerlerde ele alınması talep edilen konuları da dile getirdiler.

Ziyarette eğitim takvimi ve planlamasına da değinilerek Elektrik Tesislerinde Koruma Sistemleri (H.A.K.R. seçimleri / Topraklama ), Aydınlatma Sistemleri  ( Genel / Ledli aydınlatma ve sürücü seçimleri ), Güç Elektroniği ( Motor Sürücüler ),Yenilenebilir Enerji  ( Rüzgar / Güneş ), Enerji Verimliliği ( Üretim ve Tüketimde ) konularında sektörlere faydalı bilgilerin sunulacağı eğitim programlarının yapılması kararlaştırıldı.