Camili Mahallesi’nde Resmi Daireler Kampüsü’nün yanına inşa edilecek olan Şeyh Edebali Camii’nin temel atma töreni 16 Aralık Pazar günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek. 12 bin metrekare arsa üzerine arazinin meyilli olmasından dolayı dört adet bodrum kat üzerine inşa edilecek olan cami 5 bini kapalı, 5 bini de açık olmak üzere toplam 10 bin kişilik olacak.

Camide bölge Kur’an Kursu da yer alacak. Kütüphanesi, sosyal alanları, kreşi, sığınağı, morgu, çay ocağı, katlı otoparkı, engellilere yönelik düzenlemeler, konferans salonu ve diğer sosyal alanlarıyla Şeyh Edebali Camii bölgenin de büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Sakarya İl Müftülüğüne tahsis edilen Dini tesis alanına inşa edilecek cami özgün mimari tarzı ve büyüklüğü ile dikkat çekecek ve Sakarya’nın sembollerinden biri haline gelecek.

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli ve Adapazarı Şeyh Edebali Camii Dini Hayri ve Sosyal Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Gündoğdu, caminin büyüklüğü, kapsadığı hizmet alanı ve özgün mimari yapısı ile Sakarya’ya da prestij kazandıracak kompleks bir tesis olarak projelendirildiğini belirterek, tüm Sakaryalıları 16 Aralık Pazar Günü saat 13.00’te temel atma törenine davet ettiler.