TÜED Adapazarı Şube Başkanı Orhan Büyü, Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı 67 ilde 140 proje ile alt ve orta gelir grubu evi olmayanlara 50 bin konut müjdesinde Sakarya’nğn bulunmadığını belirtti. Büyü, Sakarya’da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan aylık alan şehit aileleri, vazife malulü, engelli ve dar gelirli evi olmayan emeklilerden yaklaşık 10 bin müracaatın dernekler aracılığı ile alınıp, Sakarya Valiliğine bildirildiğine işaret ederek, Sakarya’nın da TOKİ proje kapsamına alınmasını istedi.

Açıklanan TOKİ programında, arsa üretimi ve proje çalışmalarının tamamlanmadığı gerekçesiyle içinde Sakarya’nın da bulunduğu 14 ilin yer almadığını belirten TOKİ Başkanı Ömer Bulut “En kısa zamanda bu iller de kapsama alınacaktır” dedi.

Sakarya Valiliğinin 3 yıldır TOKİ’ye uygun arsa temin çalışmalarının sonuçlarına göre; Adapazarı ilçesi Yenikent bölgesinde kamunun elinde aranan arsaların mevcut olduğunun altını çizen TÜED Adapazarı Şube Başkanı Orhan Büyü, Sakarya’da yaşayan evsiz mağdurlar adına bir an önce Sakarya’nın da kapsama alınması isteğini tekrarladı.