Edinilen bilgilere göre, Sakarya’da ikamet eden emekli bir çifti telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, çiftin kimlik bilgilerinin FETÖ bağlantılı kişilerin elinde olduğunu, hesaplarında bulunan paralarının suça karıştığını ve bu paraları kurtarmak için kendilerine teslim etmeleri gerektiğini söyledi.
Durumdan korkan emekli çift, çete üyelerinin talimatı üzerine önce bir miktar parayı verilen adrese götürdü, ardından da çete üyelerinin banka hesabına yüklü miktarda para yatırdı.
Ancak aldıkları parayla yetinmeyen çete üyeleri, çiftten başka para bulmasını isteyince, şahıslar bu kez de tatilde olan kardeşlerinin evindeki altın ve paraları da alıp çeteye verdi.
Son olarak emekli çifte ait villanın satılmasını ve parasının da kendilerine gönderilmesini isteyen çeteden şüphelenen mağdurlar, durumu Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.
Harekete geçen Dolandırıcılık Büro ekiplerince gerekli çalışmalara başlandı.Ekipler, şüphelilerin müşteki şahıslardan aldıkları parayı İstanbul’a götürüp teslim etme anlarıyla ilgili görüntüleri tespit ederek ve bu parayla İstanbul’da lüks bir oto alınacağını belirledi. Şahısları takibe alan ekipler, aracın işlemlerini yapmak üzere gittikleri noterde şahıslardan bir kısmını kıskıvrak yakalarak gözaltına aldı.
Grubun diğer üyelerinin de yakalanması amacıyla çalışmalara devam eden ekiplerce İstanbul ve Edirne’de farklı adreslerde gerçekleştirilen operasyonlarda 8 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Sakarya’ya getirilen dolandırıcılık çetesinin üyeleriyle birlikte çok sayıda cep telefonu, banka kartları ve sim kartlar ele geçirilirken, dolandırıcılık olayından elde edilen ve şüphelilerin banka hesaplarında bulunan yüklü miktar paraya bloke konuldu.
Şikayetçilerden alınan para ile dolandırıcılık şebekesinin üyeleri tarafından satın alındığı değerlendirilen 5 araç hakkında da tedbir kararı uygulandı.
Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 4’ü hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, 4’ü ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.