İlk defa bir Cumhuriyet Başsavcısı’nın böyle “duygusal” bir veda töreniyle Sakarya’dan ayrıldığına şahit oluyorum.
Daha önceleri Cumhuriyet Başsavcıları Sakarya’ya gelir, tayinleri çıkıp ilimizden ayrıldığında da kimsenin haberi olmazdı.
Demek ki Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Mersin’e atanan Mustafa Ercan ilimizde gerçekten önemli hizmetler yapmış ve kendisini sevdirmiş…
Evet, Mustafa Ercan dün Sakarya’ya veda ederek yeni görev yeri Mersin’e Cumhuriyet Başsavcısı olarak gitti.
Veda töreninde de sevenleri kendisini yalnız bırakmadı. Mesai arkadaşları ve vatandaşlar tarafından uğurlanırken duygusal anlar yaşandı.
Mustafa Ercan’ın yeni görev yeri Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde başarılı olmasını temenni ediyoruz…
Kimilerine göre Mustafa Ercan’ın Sakarya’dan Mersin’e gidişi gerçekten ani ve zamansız oldu.
Ancak Mustafa Ercan’ın Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidişinin ardında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğu gerçeğini çoğu kimse bilmez.
Zira Mustafa Ercan’ın Sakarya’da “FETÖ” ile ilgili verdiği mücadelesindeki başarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatinden kaçmadı…
Nitekim Sakaryalı siyasetçilerin Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyareti sırasında Mustafa Ercan isminin gündeme geldiğini biliyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşmede “FETÖ” ile mücadelede Ankara ve Mersin’de bir takım sıkıntıların olduğunu dile getirdi.
Dolayısıyla Mustafa Ercan gibi bir isme bu iki ilde ihtiyaç duyulduğunu Sakaryalı siyasetçilere anlattı…
Bu görüşmenin ardından da Mustafa Ercan’ın Ankara veya Mersin’e tayin edilmesi gündeme geldi.
Sonuçta en fazla sıkıntının yaşandığı Mersin ili ön plana çıkınca Mustafa Ercan’ın bu ile Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanabileceği konuşuldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu düşüncesinden sonra da Mustafa Ercan’ın Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na tayini gerçekleşti…
Netice itibariyle Mustafa Ercan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı süre içinde “FETÖ’cülere” karşı ciddi bir mücadele verdi.
Aynı şekilde Mardin’den Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Mehmet Özel’in de “FETÖ’cülere” kök söktüreceğini verdiği mücadeleye bakarak söyleyebiliriz.
Mustafa Ercan’ı “görev yeri Mersin” Cumhuriyet Başsavcılığı’na uğurlarken ilimize atanan Mehmet Özel’in şimdiden “FETÖ’cülerin” yüreğine korku saldığını söyleyebiliriz…