Kutlu Doğum Haftası 1989 yılından bu yana kutlanıyor. Maalesef “Diyanet de” o tarihten bu yana bu kutlamalara “bidat’e” alet olup duruyor.
Daha işin başından bu yana Kutlu Doğum Haftası’na karşı çıkan isimler ise bir türlü işin aslını “Diyanete” anlatamıyor.
Oysa asırlardır ibadetlerin “hicri yıla” göre düzenlendiği ve Peygamber Efendimizin doğumunun da Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olduğu bilinmektedir…
Nitekim “Türkiye Gazetesi” geçtiğimiz günlerde Kutlu Doğum Haftası’nın bir “FETÖ projesi” olduğuna dair geniş bir haber yaptı.
Bu habere göre ilk kez 1989 yılında Kutlu Doğum Haftası ile ilgili teklif, “FETÖ’nün” elebaşına “övgüler” düzen iki isimden geldi.
Bunlardan biri Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay, diğeri ise Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne. İsmini de Ayvaz Gökdemir bulmuş…
İşin asıl can alıcı noktası ise Kutlu Doğum Haftası’nın 1994 yılında kutlamaların 20-26 Nisan tarihlerine sabitlenmesi oldu.
Zira o tarihe kadar farklı tarihlerde yapılan Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kimseyi rahatsız etmedi.
Ancak 1994 yılında Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının sabitlendiği tarih ile ilgili çok çarpıcı bir detay ortaya çıktı…
Yine Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Kutlu Doğum Haftası’nın son gününün “FETÖ” elebaşının doğum tarihi ile çakıştığı fark edildi.
Görünürde Peygamberimizin doğum günü kutlanıyordu ama perde arkasında yapılanın farklı olduğu anlaşıldı.
Bunun anlaşılması üzerine tepkiler de ardı ardına gelince, 2008 yılından itibaren etkinlik tarihi bir hafta öne çekildi…
İşin üzücü yanı, Kutlu Doğum Haftası’nın “FETÖ” projesi olduğu ayan beyan ortada iken “Diyanetin” bunu sahiplenmesi gerçekten manidardır.
Nitekim “14 Nisan 2017” tarihli cuma hutbesinde “Diyanet” bu projenin kendilerine ait olduğunu ifade etmek gibi bir gaflete düştü.
Doğrusu Milli Eğitim Bakanlığı yerinde bir kararla Kutlu Doğum Haftası ile ilgili programları kaldırırken, Diyanet ve İlahiyat camiasının direnmesi manidardır…
Netice itibariyle “Diyanet”, bu duruma tepki gösteren Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, İlahiyatçı Osman Ünlü ve diğer isimlere kulak vermelidir.
Bu ülkeden “FETÖ” denen alçak örgütü silip atmak için uğraşırken “Diyanet” olarak siz de “FÖTÖ’nün” dinimize soktuğu bu “bidat’e” alet olmaktan vazgeçin.
Gelin “Diyanet” olarak “FETÖ projesine alet olmayın” ve Kutlu Doğum adı altında bu millete “FETÖ” elebaşının doğum gününü kutlatmayın…