Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında “erken seçim” çağrısı yaparak gündemi değiştirdi.

Bahçeli, “Türkiye’nin 3 Kasım 2019’u beklemesi bu şartlarda mümkün değil” diyerek “erken seçimin” tarihini bile verdi.

Grup toplantısında yaptığı konuşmada Devlet Bahçeli “erken seçimin” 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılabileceğini söyledi…

Her ne kadar Devlet Bahçeli’nin “erken seçim” çağrısı gündeme “bomba” gibi düşse de aslında herkes tarafından konuşulan bir konuydu.

Ne zaman iki kişi bir araya gelse birbirlerine sordukları ilk soru “erken seçim var mı?” oluyordu.

Yani “erken seçimle” ilgili bir beklenti vardı ama ne zaman olacağı konusunda herkesin kafasında farklı tarihler bulunuyordu…

Tarih ne olursa olsun artık 2018 yılı içinde “erken seçim” yapılacağı büyük bir ihtimalle netlik kazandı.

Belki “erken seçim” Devlet Bahçeli’nin “Malazgirt Zaferi’nin” yıl dönümü olan 26 Ağustos tarihinde yapılmayabilir.

Ancak çok da fazla ertelenip, Kasım, Aralık aylarına da bırakılmayacağı artık iyiden iyiye belli olmuştur…

Aslına bakarsanız vatandaşın kafasında “yerel seçimlerle” ilgili bir “erken seçim” kararı alınabileceği vardı.

İlgili kanunda yapılacak olan değişiklikle önce “yerel seçimlerin” erkene alınacağı, daha sonra da “Cumhurbaşkanlığı” ve “genel seçimlerin” yapılacağı düşünülüyordu.

Anlaşılan Bahçeli, normal şartlarda öncelikle “yerel seçimlerin” yapılacak olması noktasında bir sıkıntı gördü…

Doğru olan da önce “Cumhurbaşkanlığı” ve “genel seçimlerin” yapılması. Neticede AK Parti ve MHP arasında “yerel seçimler” ile ilgili bir “ittifak” söz konusu değil.

“Yerel seçimlerde” her partinin kendi adayı için yarışacak olduğu düşünülecek olursa “seçim meydanlarında” karşı tarafı “rencide” edici bazı laflar edilebilir.

Böyle bir durumda AK Parti ve MHP “ittifakı” yara alabilir. Muhtemelen Bahçeli bu ihtimali gördü ve “erken seçim” çağrısı yaptı…

Tabi “erken seçim” konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı da önemli! Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin zamanında yapılmasından yana olduğu biliniyor.

Ancak Bahçeli de bu saatten sonra geri adım atmayacağına göre AK Parti’nin ve doğal olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “erken seçime” hayır deme ihtimali yok gibi.

Kısacası 26 Ağustos mu olur, Eylül başı mı, yoksa Ekim sonu mu, orası bilinmez ama Türkiye için artık “erken seçim göründü!” Ne diyelim, hayırlı uğurlu olsun…