Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) finansman desteği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla düzenlenen Nefes Kredisi’nde yüzde 45 oranındaki fon üyelerin kullanımını bekliyor.

Konu ile ilgili bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, üyelerin finansman sıkıntısını gidermek amacıyla başlatılan Nefes Kredisi’nden 191 üyenin faydalandığı bilgisini verdi.

Altuğ, “Bankalara toplam 253 başvuru yapılmış ve bunlardan 191 i nefes kredisi kullanmıştır. Toplam 13 milyon 898 bin 500 TL kullanılmıştır. 600 üye odamızdan Nefes Kredisi için faaliyet belgesi almış olup bunlardan 253 başvuru yapılmış. Yüzde 55’lik bir kullanım var. Nefes kredisi için ayrılan fonun yüzde 45’i hala kullanılmamış durumdadır. Havuzdaki yüzde 45’lik kısmın üyelerimiz tarafından kullanılmasını tavsiye ederim.  

Nefes Kredisi almak isteyen üyelerimiz faaliyet belgesi ile bankalara başvurabilirler. Bu belgeyle ilgili bankalardan birisine müracaat edecek olan üyelerimizin başvurusu banka tarafından değerlendirilecek ve olumlu sonuçlanması halinde aylık 1,85 faiz oranı ile 18 ay eşit taksitli krediden yararlanabilecektir. Üst limiti 75 bin TL olan nefes kredisinde ilk 6 ay anapara ödemesiz (ilk 6 ay sadece faiz ödenecek), sonraki 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplamda 18 ay vadeli olarak krediler geri ödenecek. İnanıyorum ki kurumlar arası güç birliğinin sonucu olan bu kredi ile firmalarımıza bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır. 6 ay anapara ödemesiz 12 ay eşit taksit ödemeli 18 ay vadeli, aylık 1,85 faiz oranlı, alt limit 50.000 TL, üst limit 75.000 TL krediden aşağıda belirtilen bankalarda kaynak bulunmakta olup, Odamızdan Faaliyet Belgesi alınarak (TOBB Nefes Kredisi İbareli) bankaya başvuruda bulunulması ve bankaca uygun görülmesi halinde kredi kullanılabilecektir.” dedi.

Başkan Altuğ, Nefes Kredisi kullanmak isteyen firmaların 8 bankaya başvurulabileceğini belirterek “Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Katılım ile Vakıf Katılım Bankaları kanalıyla kullandırılacak” dedi.