Dünya’nın ilk 10 traktör üreticisi arasında olan TürkTraktör’ün, Erenler İlçesinde kuracağı fabrikasının 2014 yılında tamamlanarak faaliyete geçeceği bildirdi.

TürkTraktör fabrikasının Ankara’da bulunan genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, Sakaryalı basın mensuplarının yanı sıra TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı Memet Kamber, TürkTraktör Personelinin

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta yaptı. Votta, “Adapazarı’nda bir yatırımımız olacak. Bu yatırım bizim için önemli yatırımdır. İki fabrikadan hizmet vereceğiz bu anlamda. Bu bizim için önem taşıyor” dedi.

24 saat hizmet veriyoruz

TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı Memet Kamber ise yaptığı konuşmada, “Merkezi Ankara’da olan TürkTraktör Fabrikasının 96 NH Traktör Satış Bayi, 96 Yedek Parça Bayi, 27 Case IH 3S Bayisi bulunmaktadır. Yerli Traktör üretip Türkiye ve Dünyadaki çiftçilerimizin hizmetine sunuyoruz. Dört yerli, altı ithal traktör ürünlerini çiftçilerimizin beğenisine sunuyoruz. TürkTraktör dayanıklı, yüksek performans ve yakıt ekonomisi sağlayan ürünleri ile çiftçilerin özel ihtiyaç ve beklentilerine yönelik geliştirilmektedir. 2012 yılında 32 farklı markanın rekabet ettiği bu sektörde dünyanın 5. büyük traktör şirketiyiz. Dünya’da 90’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 7 gün 24 saat hizmet veren tarım sektöründe bir ilk olan çağrı merkezi hizmetimiz de var” dedi.

Sakarya için faydalı bir yatırım

Erenler İlçesinde kurulacak olan fabrika hakkında kısaca bilgi veren TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı Memet Kamber, “Erenler İlçesinde sanayi içinde imarlı bir arsa alımı yapıldı. Bu arsanın CED raporu da alındı. Bu arsaya 63 Milyon Euro (80 Milyon Dolar) yatırım yapılacak. Neden Sakarya dersek; Sakarya önümüzdeki yıllar içerisinde otomotiv şehri olma yolunda ilerliyor. Sakarya bu anlamda çok doğru bir konumda. Eğitilmiş mavi yakalı personelin durumu ise çok iyi. Biz de Sakarya’ya destek olacağız.  Gerek Adapazarı Belediyesi, gerek Erenler Belediyesi’nden destek aldık. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. 50 Bin kotalı üretimli fabrika son donanımlı bir fabrika olacak. Daha sağlam daha verimli bir fabrika olacak. Bilindiği üzere Sakarya’da üzücü bir deprem yaşandı. Biz bu tesisi kurarken bu konuyu da göz önüne alarak yapıyoruz. Bu konuda çok hassasız. Bu yatırım Sakarya için çok faydalı ve gelir arttıracak bir proje olacak. Bu projeye 2013 yılında başlayıp 2014 yılında hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bilgilendirme sonrası Gazeteciler traktör fabrikasını yakından inceleme fırsatı buldular. /Remzi ŞİMŞEK