Kibar Holding Proje Müdürü Mehmet Aydın, Kibar Holding CEO Danışmanı Tarık Tunalıoğlu ve Assan Alüminyum Yatırım Direktörü Aykut Koray Özçelik Karasu’da hayata geçirecekleri projelerini Başkan İspiroğlu’na aktardılar.

900 milyon dolarlık yatırım

Fabrikanın kurulacağı alanda incelemeler yaptıklarını söyleyen Assan Alüminyum Yatırım Direktörü Aykut Koray Özçelik; “Ses getirecek bir yatırımı Karasu’da hayata geçireceğiz. Fabrikayı kuracağımız alanı yeterince inceledik. Yaptığımız araştırmalarda 2018 yılı içerisinde tamamen zemin ve gerekli envanterleri oluşturma dönemimizi gerçekleştireceğiz. 2020 ve 2021 yılları içerisinde de tam kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Karasu’ya yapacağımız 900 milyon dolarlık yatırımla 5 yıl içerisinde 260 bin ton nihai mamulü elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Hükümetten büyük destek

Açıklamalarına devam eden Özçelik; “İşi artık son aşamaya getirdiğimiz için çok heyecanlıyız. İlk etapta yaklaşık 3 bin istihdam sağlayarak fabrikamızın temel iskeletini oluşturmayı hedefliyoruz. Hükümetimiz bu yatırım için büyük destek veriyor. Bizlerde bu olguda yürüyerek Ülkemiz için, Sakarya için, Karasu için en iyisini ortaya koymaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

AR-GE Merkezi

Özellikle savunma sanayisinde önemli rol oynayacağız diyen Kibar Holding CEO Danışmanı Tarık Tunalıoğlu; “Karasu’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Buraya yapacağımız yatırımlar Dünya çapında bir yatırım. Yüksek teknolojik ürünler Karasu’da kuracağımız fabrikamızda hayat bulacak. Dünya piyasasına üreteceğimiz bu ürünler başta savunma sanayimiz olmak üzere birçok alanda kullanılacağından dolayı çeşitli testlerden geçmek zorunda. Kuracağımız fabrikamızla birlikte, içerisinde alanında uzman doktor ve doçentlerin yer alacağı bir AR-GE Merkezimizi de oluşturmayı düşünüyoruz. Sürdürülebilirlik bizim için çok önemli. Bu tesisimizde çalışacak kalifiye eleman ve mühendislerimize çok iş düşüyor” dedi.

“Uluslararası rakip olacağız”

Kibar Holding Proje Müdürü Mehmet Aydın ise; “Karasu, limanı ve demiryolu ile yatırımlar için biçilmiş bir kaftan. BMC ve Kibar Holding gibi dünya devleri buraya yatırımlar yapıyor. Şimdiden sonra bu bölgeye yatırımlar gelecektir. İstihdam ve kentin ilerlemesi açısından önemli yatırımlar bunlar. Karasu’nun şuan bilineni ile 20 yıl sonra bilineni arasında dağlar kadar fark olacaktır. Biz burada kuracağımız fabrika ile sadece Türkiye değil, tüm firmalara Uluslararası rakip olacağız. Memleket ekonomisine ve civarın tüm yaşayanlarına hitap edecek olmak gururlandırıyor bizleri” dedi.

İspiroğlu’na teşekkür

Açıklamalarına devam eden Kibar Holding Proje Müdürü Mehmet Aydın; “Sakarya’ya yapılan 5 teşvikin 5 tanesinin de Karasu’ya verilmesi Hükümetimizin de bu yöreye ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu, her fırsatta bizlere destek oldu. Bu yatırımların Karasu’da yapılması için gecesini gündüzüne kattı. Hiç yılmadan çalışarak Karasu’nun geleceğine önemli bir imza attı. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Türkiye’nin parlayan yıldızı Karasu”

Ziyaretlerinden dolayı Kibar Holding Proje Müdürü Mehmet Aydın, Kibar Holding CEO Danışmanı Tarık Tunalıoğlu ve Assan Alüminyum Yatırım Direktörü Aykut Koray Özçelik’e teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise; “Biz, büyüyen ve gelişen ilçe olma yolunda emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Karasu’ya yapılan yatırımlarla öncelikli hedefimiz her zaman istihdam olmuştur. Binlerce Karasulu gencimizin kendi doğup büyüdüğü topraklarda iş sahibi olması bizleri sevindiren en büyük olgulardan bir tanesi. Eğer bu makamdaysak Karasu için çalışacağız, Ülkemizin geleceği için ter dökeceğiz. Yapılan tüm yatırımların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.