Sakarya 7’nci sırada

Sakarya ise 435 milyon 824 bin dolar (435.824,98 $) ihracat yaparak 7. sıradaki yerini korudu. İlimiz ihracat performansı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.75 artış göstererek yükselişe devam ediyor. Bu yılın ilk iki ayında ise yüzde 6.76 artış gözlenen ihracat rakamlarına bakıldığında, 2018 ilk iki ayında toplam ihracat 907 milyon 982 bin dolar olarak gerçekleşti.

26 sektör, 135 ülke

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Şubat ayında 26 farklı sektörde toplam 135 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. En fazla ihracat yaptığımız sektörler;  Otomotiv Endüstrisi, Demir ve Demir Dışı Metaller, İklimlendirme Sanayii, Makine ve Aksamları, Kimyevi Maddeler ve Mamulleridir” dedi.

İhracat Akademisi başladı

Başkan Kösemusul açıklamasında, Sakarya’yı en çok ihracat yapan ilk beş il arasına yükseltmek ve kalıcı olmasını sağlamak amacıyla yürüttükleri İhracat Akademisi Projesi’ne de değinerek, “İhracatta hedefimiz en çok ihracat yapan ilk 5 il arasında kalıcı olarak yer almaktır. Ayrıca otomotiv sektöründeki üretim ve ihracat tecrübemizi potansiyeli olan diğer sektörlere de genişletmek istiyoruz. Hiç ihracat yapmamış üyelerimiz ihracat yapsın, alternatif sektör ve pazarlarda da söz sahibi olalım istiyoruz. Bu konuda üyelerimizle birlikte ilimizin ekonomisi adına ciddi bir yol alacağımıza inanıyoruz. Sakarya’mızın başarı yolculuğuna katkıda bulunan iş dünyamıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.