Geçtiğimiz ay Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne katılma talebi ile gelen TAYSAD Otomotiv İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ve beraberindeki heyet, inceleme gezisi öncesinde SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile bir istişare toplantısında bir araya geldi.

SATSO’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Kösemusul,  bölgenin konumu ve altyapısı ile ilgili açıklamalarda bulunarak fizibilitesini TOSB Heyeti ile paylaştı.

Kösemusul, Ferizli Seyifler Bölgesinde yer tespiti yapılarak kurulma çalışmaları devam eden bölgenin coğrafi konum itibariyle de otomotiv İhtisas OSB’ye oldukça elverişli olduğunu dile getirdi. Başkan Mahmut Kösemusul, “Çevreye rağmen değil çevre ile birlikte çalışmak isteyen üretmek isteyen bir iş dünyası ile ilerliyoruz. Otomotiv sektörü de çevreye duyarlı sektörlerin başında geldiği için ‘Sakarya otomotiv şehri olmalı’ diyor ve bu hedefler doğrultusunda gayret ediyoruz. Ferizli’deki alan otomotiv ihtisas OSB için oldukça uygun ve avantajlı. Sakarya’nın kuzey bölgesi lojistik olarak ilimizin dünyaya açılan penceresi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu itibarla gerek demiryolu güzergahında yer alması gerek limana yakınlığı ile oldukça cazip bir bölgede yer alacak. Yakınında yer alacak Makine İmalatçıları İhtisas OSB ile de destek halinde olması ile güçlü bir bölge olacaktır” dedi.

taysad_heyeti2.jpg

Sakarya’nın gelişme anlamında patlamalara hazır bir il haline geldiğini ifade eden Başkan Kösemusul, “Sakarya hızını aldı ve her anlamda olumlu bir büyüme yolculuğuna çıktı bu yolculukta yer almak bir ayrıcalık olacaktır” diyerek bölgenin gelişim açısından önemine değindi.

TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ise “TOSB olarak yıllardır edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri Sakarya’nın ilerlemesinde paylaşmaktan memnuniyet duyarız. Sakarya’nın günümüz koşullarında yatırım anlamında önemli ve cazip bir bölge olduğunun farkındayız. Sakarya’nın bu avantajlarından yararlanmak arzusundayız. Otomotiv sektörü de içinde bulunduğu bölgeyi sadece ekonomik anlamda değil kültürel ve yaşanabilirlik anlamında da geliştiren bir sektör “ dedi. Çiftçi, Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin, Sakarya’nın potansiyelinin pozitif yönlü değerlendirilmesi çerçevesinde büyük bir adım olacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Toplantının ardından heyet, Ferizli Seyifler Bölgesinde kurulması planlanan Otomotiv İhtisas OSB alanını inceledi.

taysad_heyeti3.jpg