Bu kapsamda firmaların yurt dışı pazar paylarının arttırılması, yeni pazarların bulunması ve dış ticaret olanakları yaratılması amacıyla 2. Türkiye – Afrika Ekonomi ve İş Forumu kapsamında Türkiye’ye gelen ve Sakarya’yı da ziyaret eden Zambiya karma ticaret heyeti ile ikili iş görüşmeleri programı düzenlendi.

Dış ticaretimizin artırılması ve iki ülke arasında iş birliği imkânlarının geliştirilmesi amacıyla SATSO ev sahipliğinde düzenlenen ikili iş görüşmeleri (b2b) organizasyonuna her sektörde faaliyet gösteren,  Afrika ile dış ticaret ilişkilerini güçlendirmek isteyen firma yetkilileri iştirak etti.

Zambiya, Somali, Sierra Leone ve Mali ülkelerini temsilen farklı sektörlerden 10 firma ile ilimizden de yaklaşık 30 firmanın eşleştirildiği programda iki taraf yetkilileri de karşılıklı iş geliştirme çerçevesinde ilk adımı attılar.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın dış ticaret potansiyelini yükseltmek, ihracattaki yerini güçlendirmek, firmaların global düzeyde ticaret yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla yürüttükleri yurt dışı iş geliştirme faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek şunları dile getirdi:

“Uluslararası pazarda yerini almak isteyen ihracatçı firmalarımızın, hedefleri doğrultusunda, sektörlerine ve ihtiyaçlarına yönelik yapılan çalışmalar ışığında uluslar arası çalışmalar yaparak yabancı firmalarla eşleşmelerini sağlamak amacıyla yaptığımız ikili iş görüşmelerinin olumlu sonuçları olacağını düşünüyoruz.

SATSO olarak yurt dışı pazar ve sektörleri analiz ederek ihracatçı firmalarımız için azami fayda sağlayacak ülke, sektör ve fuarlarla üyelerimizin rekabet edebilirliklerini güçlendirmeye devam edeceğiz.  Gelişen pazarlardaki fırsatları takip ederek firmaların bu pazarlardan paylarını alabilmeleri adına detaylı bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.