Toplam 22 milyon kredi imkânı
SATSO, KOBİ’lere Nefes Kredisi kapsamında kredi havuzuna aktardığı 2 milyon TL karşılığında, üyelerine 22 milyon TL kredi kullanma imkânı sağladı.
Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Nefes Kredisi ile ilgili bilgi aktararak şunları dile getirdi:

“Ülke genelinde KOBİ'lerimiz finansmana erişimde sıkıntılar yaşıyordu. TOBB öncülüğünde tüm oda ve borsalarımız olarak mevduatlarımızı üyelerimize kredi olarak kullandırmak için harekete geçtik.

12 Vadeli
TOBB, Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) teminat desteği ile Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliği ile hazırlanan protokol kapsamında TOBB üyesi KOBİ'ler yıllık yüzde 9,90 (aylık yüzde 0,825) faiz oranı ile 12 ay (eşit taksitli) vadeli TOBB Nefes Kredisi'nden yararlanabilecek. TOBB Nefes Kredisi'nde KOBİ'lere KGF yüzde 85 oranında kefalet sağlayacak. Cirosu 40 milyon TL’den az ve çalışan sayısı 250’den az tüm sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz bu krediden faydalanabilecek.

“İlimize hayırlı olsun”
SATSO olarak biz de daha fazla üyemizin krediye ulaşmasını sağlamak amacıyla 2 milyon TL ek kaynak sağlama kararı alarak bu sayede üyelerimize toplamda 22 milyon TL ilave kredi limiti tahsis edilecek. TOBB öncülüğünde başlatılan nefes kredisi üyelerimize ve ilimize hayırlı olsun."

“Üyelerimiz nefes alacak”
Başkan Kösemusul açıklamasının devamında, “KOBİ'lerimiz yıllık yüzde 9,90 (aylık yüzde 0,825) faiz oranı ile 12 ay (eşit taksitli) vadeli TOBB Nefes Kredisi'nden yararlanabilecek. Kredi için başvurular 12 Aralık 2016 tarihinde başlamış olup üyelerimizin bu kredi desteğinden maksimum seviyede faydalanmasından memnuniyet duyacağız. İş dünyamızın durmadan yavaşlamadan ilerlemesi için gayret eden üst birliğimize ve bu projeye katkı sağlayan tüm odalarımıza diğer kurum ve kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor başarılı bir süreç olmasını diliyorum. Umuyoruz ki üyelerimiz bu kredilerle derin bir nefes alacak üretmeye ve hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.