Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Avrasya Ekonomik Birliği üyesi olmasıyla 200 milyon nüfuslu pazara erişim imkanı sunan Kazakistan'ın barındırdığı fırsatların tanıtımı için Kazakistan eski Ankara Büyükelçisi ve Güney Kazakistan Eyaleti Valisi Canseyit Tuymebayev'in davetiyle Kazakistan'ın Çimkent şehrinde düzenlenen Kazakistan-Türkiye İş ve Yatırım Forumu, Kazakistan Yöresel Ürün Fuarı ve Kazak iş dünyası ile gerçekleştirilen işbirliği ve ticaret görüşmelerine katıldı. Programda Başkan Kösemusul'un yanı sıra Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğrul Öztürk, Yunus Tever ve Burhan Akçam da hazır bulundu. 

Kösemusul'a dostluk ve işbirliği nişanı
Eyalet Valisi Canseyit Tuymebayev ile bir araya gelen Başkan Kösemusul, Tuymebayev'den, Güney Kazakistan'da 3 yıl önce açılan Kazak-Türk sanayi bölgesinde devam eden 8 proje, arazi tahsisi, yatırım olanakları ve vergi avantajları ile ilgili bilgi alırken, Tüymebayev, Kösemusul'a yakın ilgisi için teşekkür etti ve Kazak-Türk dostluk ve işbirliği nişanı verdi. Güney Kazakistan iş dünyası ile işbirliği ve ticaret görüşmelerine katılan Başkan Kösemusul, Kazakistan-Türkiye İş ve Yatırım Forumu'nda konuştu. 

Kazakistan ile ticaret artmalı
Avrasya Ekonomik Birliği üyesi olan ve 200 milyon nüfuslu büyük bir pazara hitap eden, Türk iş dünyasına büyük ilgi duyan Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yeterli olmadığını vurgulayan Kösemusul, Sakarya iş dünyasının Kazakistan'daki fırsatları değerlendireceğine olan inancını paylaştı. Sakarya ekonomisinin her geçen büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Kösemusul, tecrübe paylaşımı ile Kazakistan ve bölge pazarında da önemli çalışmalar yapılabileceğinin altını çizdi. 



“Birlikte kazanacağız”
Sakarya ihracatının her geçen gün daha da yükseldiğini ve şehrin hedeflerini kısa sürede yakalayacağını belirten Başkan Kösemusul, "Sakarya iş dünyası olarak alternatif pazarlarda da ihracatımızı yükseltmek ve kardeş ülkelerde yatırımlarımızı artırmak arzusundayız. Eyalet Valimiz Canseyit Tuymebayev'e yakın ilgisi ve Türk-Kazak işbirliğine verdiği önem için çok teşekkür ediyorum. Kazak dostlarımızla işbirliğimizi daha da geliştirerek ortak çalışmalar yapacağız. Birlikte çalışacak, birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı. 

İşbirliği memorandumları imzalandı
Başkan Kösemusul yatırım forumunun sonunda, Güney Kazakistan Girişimciler Odası ve Çimkent Özel İdaresi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirlikleri için hazırlanan memorandumları da imzaladı.