Sakarya’nın Ekim ayı ihracatı, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7,03 ve geçen aya göre yüzde 1,18 artış göstererek ihracat başarısını yükseltmeye devam ediyor.

En fazla ihracat yapan ilk 10 ile bakıldığında, Ekim ayında Trabzon'un ihracatı yüzde 63,4, Bursa'nın yüzde 10,7, Sakarya'nın yüzde 7,03, Gaziantep'in yüzde 4,8, Manisa'nın yüzde 4,3 artış gösterdi. İzmir'in ihracatı yüzde 0,1 düşerken, Ankara'nın ihracatı yüzde 0,8, İstanbul'un yüzde 5,5, Kocaeli'nin yüzde 6,7 ve Denizli'nin yüzde 8,9 geriledi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ilimiz ihracat rakamlarının gösterdiği yükseliş ivmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sakarya’mızın ihracat pazarı olumsuz bir ekonomik süreçten geçiyor olmasına rağmen az da olsa elde ettiği yükseliş ve başarı oldukça memnuniyet vericidir. Bu tabloda biz daha çok çalışmamız gerektiğinin notlarını alırken aynı zamanda gayretlerimizin de boşa gitmediğini ekonomik anlamda ilimiz ve ülkemiz adına bir karşılığı olduğunu görebiliyoruz. Eylül ayında 195 milyon 522 bin dolar olarak gerçekleşen Sakarya ihracatı, Ekim ayında 197 milyon 837 bin dolar ile yükselirken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,03 artışla 9. sırada yerini aldı. Biz Sakarya iş dünyası olarak gelişen ve büyüyen Türkiye’nin ekonomi çarklarıyız. Ekonomisiyle, küresel arenadaki duruşuyla, istikrar, barış ve huzur iklimi ile bölgesinin ve dünya devletlerinin başarısını işaret ettiği bir ülkenin elçileri olarak daha büyük azim ve hevesle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.