Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1112 nolu meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Nisan ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis tarafından tasdik edildi.

“Şampiyonluk bekliyoruz”

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili değerlendirmede bulunmak üzere kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Sakaryaspor ve Büyükşehir Basketbol Takımlarının başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Çarşamba İzmir’de Sakaryaspor’umuzun final maçı olduğu için meclis toplantımızı bugün yapıyoruz. Final maçlarını da kazanarak üst lige çıkmak ve şehrimizde çifte bayram yaşamak istiyoruz. Şehir olarak biz inandık, sporcularımız da inanıyor ve bayramı bekliyoruz” diye konuştu.

 

“Ferizli OSB hayırlı olsun”

Başkanvekili Yılgenci, Ferizli OSB fabrikalarının temelini attıklarını belirterek konuşmasının devamında şunları dile getirdi; “Bu sabah Ferizli Organize Sanayi Bölgemizde Sakarya’mıza ve ülkemize değer katacak fabrikaların toplu temel atma törenini gerçekleştirdik. Sakarya’da iş dünyası olarak vites yükselttik ve önemli başarılara imza atıyoruz. Sanayide kümelenme dönemini kısa sürede tamamlıyoruz. Ferizli OSB, Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.”

 

“Sakarya’nın yıldızları vites yükseltti”

“Nisan Meclis toplantımızın ardından 2. OSB’de açılış ve temel atma törenleri Bakanımız Sn. Ayşenur İslam ile birlikte gerçekleştirildi. Sn. Bakanımız daha sonra Odamızı da ziyaret etti ve bizlerle buluştu. Sakarya iş dünyası olarak suni gündemlere takılıp kalmadan şehrimizi ve ülkemize daha fazla katkıyı nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz. Çalışmalarımızda da başarıya ulaşıyoruz. İnşallah daha çok çalışacağız.”

 “Birlikte güçlüyüz”

Ay içerisinde Sn. Başkanımız, yönetim kurulumuz, kadın ve genç girişimciler kurulu başkanlarımız ve delegelerimizle birlikte TOBB 71. Olağan Genel Kurulu’nda hazır bulunduk. Sakarya iş dünyası olarak ülkemizin hedeflerine azami katkı sağlamak için büyük gayret gösteriyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz ve şehirlerimiz iş dünyamızın azmi ile yükselişini sürdürecek. Çünkü biz birlikte güçlüyüz.

 “Yeni Sakarya’yı hep birlikte inşa ediyoruz”

Sakarya’mızın orta vadede çok iyi bir konumda olacağını ve Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri olacağını her fırsatta ifade ediyoruz. Bu konuma kendimizi iyi hazırlamak için de Odamız üzerine düşen sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmek mecburiyetindedir. Kaliteli eğitim, nitelikli istihdam, güçlü üretim ve yükselen ihracat için her başlığı ayrı değerlendirmek zorundayız. Eğitim faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz ay da faydalı çalışmalar yaptık. Genç Girişimciler Kurulumuz üniversite öğrencileri ile girişimci olma konusunda güzel bir çalışma yaptı. Meclis Üyelerimize yönelik toplantı ve zaman yönetimi eğitimi düzenledik. Eğitimde yönetim kurulu arkadaşlarımız da hazır bulundu. İŞKUR ile birlikte yürüttüğümüz Girişimcilik Eğitimleri engelli hemşerilerimiz için devam etti. 23 engelli girişimci adayı kardeşimiz eğitimlerine devam ediyor. Odamızın desteğiyle Üniversite Sakarya Ar-ge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuar organizasyonu yapıldı. Öğrencilerle firmalar bir araya geldi. Eğitim çalışmalarımız ve desteklerimiz artarak sürecektir.

 “Komitelerimiz başarılı çalışmalara imza atıyor”

Meslek Komitelerimizin çalışmalarından memnunuz. Gayretleri için kendilerine teşekkür ediyor ve iki duyuru yapmak istiyorum. İlk duyurumuz 16. Meslek Komitesi için. Arkadaşlarımız ayrıntılı bilgi vereceklerdir. Yarınlarını Unutma Sloganı ile afet yönetimi ve koordinasyonun ülkemiz için ne kadar önemli olduğu, Komitemizin Yarın ve sonraki gün Kent Meydanı’nda gerçekleştireceği organizasyonda anlatılacak. Yarın 12.00’da açılışını yapacağımız Sigorta Haftası etkinliklerimize destek olan Aile Bakanlığımıza, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Rektörlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. 24. Meslek Komitesinin her yıl başarı ile gerçekleştirdiği organizasyon bu yıl Elmas Hotel’de yapılacak. Perşembe günü saat 5’te yapılacak defileye meclis üyelerimizi bekliyoruz. Bir duyurumuz daha var. SATSO Türk Müziği Topluluğumuz sanatçı Melihat Gülses ile birlikte 2 Haziran Salı saat 20.00’da güzel bir konser verecek.  Meclis üyelerimizi konserimize bekliyoruz.

 “Marka Şehir Sakarya için”

Sakarya’nın geleceğinin parlak olduğunu yaşanan gelişmelerden kolaylıkla söyleyebiliriz. İnşallah Sakarya daha çok teknoloji üreten, daha çok ihracat yapan bir şehir haline gelecek, hedefimiz olan marka şehir hüviyetine kavuşacaktır. Konuşmama son verirken yaklaşan seçimlerin hayırlı olması temennisiyle, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.”


2015 yılı azami pide fiyat tarifesi oylandı

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili sunumun ardından 2015 yılı Azami Pide Fiyat tarifesi meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan 28. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Ergin Balcı komiteye bağlı üyelerden gelen talepler doğrultusunda pide azami fiyat tarifesinde değişikliğe gidildiğini belirterek şunları dile getirdi: “Üyelerimizden gelen talepler komite toplantısında görüşülmüştür. Buna göre 350 gr pide 2 TL, 550 gr pide 3 TL, 700 gr Pide 4 TL olarak planlanmıştır. Geçen yıl maliyet hesabında 240 gr pide 2 Tl olarak pidenin maliyeti hesaplanmış şehir sınırlarında 400 gr 2 TL olarak satılmıştır. Bu yıl yaptığımız maliyet hesabında un fiyatlarında bir artış olmamasına rağmen doğalgaz, su, elektrik mazot ve işçiliklerde artışlar yaşanmıştır. 2013 yılının son aylarında ekmek tarifesi verdiğimizde un 55 TL iken bugün 70 TL civarında seyretmektedir. Bu durum da göz önüne alındığında 350 gr pidenin 2 TL olarak satılması kaçınılmaz olmuştur.”

2015 yılı pide azami fiyat tarifesi meclis üyeleri tarafından oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.


Sigorta Haftası Ekinlikleri başlıyor

Meslek Komitelerinin sorunlarının görüşülmesi maddesinde kürsüye gelen 16. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Oktay Topçu, yarın Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek Sigorta Haftası Etkinlikleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Meclis Üyesi Topçu konuşmasında şunları dile getirdi:

“Ülkemizde sigortacılığın geliştirilmesi ve sigorta bilincinin artırılması amacıyla Mayıs ayının son haftası “Sigorta Haftası” olarak kutlanmaktadır. Sigorta bilincinin artırılması için sigorta poliçesine ihtiyacımızın olduğu zamanlara vurgulama yaparak öncelikle afet, acil durumlara müdahale ve acil durumlarda yapılması gerekenleri en iyi şekilde bilip uygulamalıyız. Konsept olarak Kent Meydanı’nda AFAD, 112 Acil Yardım, Kandilli Rasathanesi Deprem Simülasyon cihazı, Kazalı araç görselleri ile öncelikle ilk ve ortaokul çağı öğrencilerine ve tüm halkımıza uygulama ve sunumların da yapılacağı, bir etkinlik gerçekleştirilecek. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi proje ortaklarıdır. Kent Meydanı’nda yapılacak etkinliğimizin açılış töreni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Doç Dr. Ayşenur İslam’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek olup siz değerli meclis üyelerimizin de katılımından memnuniyet duyarız.”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Dilek ve Temenniler Bölümünün ardından sona erdi.