SATSO ve Arifiye İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde nitelikli eleman mesleki eğitim projesi geliştirildi. Proje çerçevesinde SATSO’nun üyelerinin yanı sıra tüm Sakaryalıların faydalanabileceği eğitimler verilmesi hedefleniyor. 
 
Bu çerçevede, Arifiye ilçe Halk Eğitim Müdürlüğü eğitmenleri tarafından belirli konu başlıklarında meslek edindirme eğitimleri verilecek. SATSO’nun himayesinde ve gözetiminde yapılacak olan eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşacak. Teorik eğitimler SATSO’da,  pratik ve uygulama eğitimler ise ilgili firmalarda verilebilecek.
 
Eğitim Alanları;
- Ahşap Teknolojisi, - Bilişim Teknolojileri, - Elektrik/Elektronik Teknolojisi, - Elektrik ve Enerji,   - Giyim Üretim Teknolojisi, - İnşaat Teknolojisi, - Makine Teknolojisi, - Metal Teknolojisi,            - Motorlu Araçlar Teknolojisi, - Plastik Teknolojisi, - Raylı Sistemler Teknolojisi, - Tarım Teknolojileri, - Tekstil Teknolojileri,  - Yenilenebilir Enerji Teknolojileri,
ana dalları ve bunlara bağlı pek çok alt dalı kapsamaktadır.
 
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu
Başkanı Mahmut Kösemusul, “İlimizin gelecek planlaması çerçevesinde nitelikli istihdam ve mesleki eğitimleri her zaman önemsiyoruz. Arifiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ile başlattığımız yeni eğitim projesi de bu konudaki çalışmalarımızdan biridir. Çeşitli alanlarda teorik ve pratik eğitimlerden oluşan çalışmada tüm Sakaryalıların faydalanabilmesi için gayret ettik.  Bu eğitimlerin 1 yıl süreyle verilmesi planlanmakla birlikte, üyelerimizden ve kamuoyundan talep gelmesi durumunda  istenilen meslek dallarında da eğitim açabilme imkanı bulunmaktadır.  Belirlenen eğitim alanlarından herhangi birinde eğitim açılabilmesi için en az 12 kişilik talep toplanmış olması yeterlidir.  
Son yıllarda hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan ilimizin temel sorunlarından biri haline gelen nitelikli istihdam konusunda yerel ve ulusal bazlı projeler geliştirerek Türkiye’ye örnek teşkil eden Odamızın, Arifiye İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği neticesinde üyelerine ve kamuoyuna sunduğu bu hizmetten tüm kesimlerin istifade etmesi İlimizin geleceği açısından önem arz etmektedir. Bu itibarla çalışanlarına mesleki nitelikler kazandırmak isteyen üyelerimizle, mesleki gelişimini tamamlamak ve geliştirmek isteyen bireylerin proje kapsamında 15 Mart 2017 tarihinden itibaren   http://arifiyehem.gov.tr/online_basvuru link adresi üzerinden başvuruda bulunup kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Eğitimlerin planlaması yeterli başvuru sayısına ulaşılınca yapılacaktır” dedi.