Mobilya ticareti ve imalatı ile uğraşan sektör temsilcilerine yönelik bir sanayi sitesi kurma amacıyla ziyarette bulunan komite üyeleri, Kösemusul ile uygun yer tespiti konusunda istişarede bulundu.

Kümelenmeye önem verdiklerinin altını çizen Başkan Kösemusul her sektörü bir arada tutarak düzenli bir sanayileşmeden yana olduklarını ifade etti. Makine imalatçıları ihtisas OSB, galericiler sitesi, inşaat malzemecileri sitesi, gibi sektörel çalışmaları örnek veren Kösemusul mobilya sektörü için de Kaynarca’da oluşturulan Mobilya İhtisas OSB dışında ticaret ve imalat yapanlar için de gerekli çalışmaların yapılabileceğini dile getirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul mobilyacılar için fizibilite çalışmalarının yapılması gerektiğini vurgulayarak oluşturulması gereken alan için ihtiyaçların belirlenerek alan araştırmasının elzem olduğunu, ilimizde ticaretin gelişmesi için de çok köklü bir geçmişe sahip mobilya sektörünün eski itibarına kavuşmasına adım olacağını belirtti.

Heyet adına konuşan SATSO Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker, kaliteli bir ticaret anlayışının gelişmesi için mobilya sektöründe geniş alanlara ve teşhir yerlerine ihtiyaç olduğunu belirterek SAMOB ve ASEM üyelerinden oluşan bir komisyonun yeni yer arayışı ve planları ile ilgili olarak bir ön çalışma hazırlayacaklarını ifade etti. 

mobilyacilar_yer_ariyor2.jpg