Sakarya Mevlid-i Nebi Ana Programı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya’nın konuşması, Şef Mustafa Akbaş yönetiminde Ankara Tasavvuf Musikisi Topluluğu’nun Konseri ve Üstad İsmail Coşar’ın eşsiz nağmeleriyle Serdivan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve açılış konuşmasıyla başladı. Sakarya Müftüsü İhsan Açık konuşmasında, “Sevgili Peygamberimiz (Sas)’in bir veladet yıldönümünde daha Sakarya’da, bizi gençlerle buluşturan ve bu organizasyonu gerçekleştirme imkânını bahşeden Rabbime hamd ediyor ve bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm kardeşlerime şükranlarımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Sakarya’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya konferansında, “Sevgili Peygamberimiz (Sas) hayatı boyunca, çocuklar ile gençlerin İslam ahlakı ve terbiyesiyle yetişmeleri için gayret gösterdi. Gençlere sorumluluklar vererek, toplumun imarını onlarla birlikte gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

Hz. Peygamber (Sas) ve Asr-ı Saadet’ten kesitler de sunan Kapukaya, ana hatlarıyla Sevgili Peygamberimiz (Sas)’in hayatında gençliğin yeri konusuna değindi. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Kapukaya konuşmasını; “Gelin bizler de Allah Resulü (Sas) gibi gençlerimize güvenelim. Her daim onlarla ilgilenelim. Gençliğimize sahip çıkalım ki geleceğe emin adımlarla yol alalım” çağrısıyla tamamladı.

Daha sonra programda sahne alan Ankara Tasavvuf Musikisi Topluluğu, icra ettikleri tasavvuf musikisi, seslendirdikleri ilahi ve ezgileriyle salonun tamamını dolduran davetlileri mest etti. Musiki Topluluğu’nun ilahi ve ezgilerine eşlik eden Üstad İsmail Coşar da özgün yorumları ve muazzam nağmeleriyle Sakaryalıları adeta büyüledi.

Program, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve İl Müftüsü İhsan Açık’ın haftanın anısına hediye takdimiyle son buldu. Ayrıca Programa katılan her davetliye Sakarya Müftülüğü tarafından ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ kitabı takdim edildi. Nezih bir ortamda gerçekleştirilen Programa, İl Protokolü ile daire müdürleri, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, din görevlileri ve gençler katıldı.