2015 yılını değerlendiren SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, yıl içerisinde yaşanan iki önemli seçimin ve sınır olan bölge ülkelerle yaşanan sorunlar ele alındığında iş dünyası açısından iyi bir yıl geçmediğini söyledi. 2023 vizyonu hedefinde çalışan bir ülkede aynı hedefler çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kösemusul, “Kayıp olarak gördüğümüz 2015 yılını, 2016’da bir sıçrama yılı olarak değerlendireceğiz. Yürümeyeceğiz, koşacağız” dedi.

“Yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesini istiyoruz”

Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi’nin Sakarya’da olduğunu işaret eden Kösemusul, yerli otomobilin bir başka yerde üretilmesi tartışmalarının yersiz olduğunu belirterek, “Sakarya’da karar alınmış bir bölgemiz var. Yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesini istiyoruz. Bununla alakalı çok önemli özellik ve parametrelere sahibiz. Sakarya olarak buna hazırız. Böyle bir yatırımın kesinlikle Sakarya’da olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sakarya’nın Karasu ilçesinde 222 hektarlık alanın Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edildiğini açıklamıştı.