Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ağırladı. SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş’te ziyarette hazır bulundu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Nisan ayı ihracat verilerinin konuşulduğu toplantıda, Sakarya’da kurumlar arasında gerçekleştirilecek işbirliği ile sanayi ve ticaretin çok daha ileri boyutlara taşınacağı vurgusu ön plana çıktı.
 
“Sakarya’yı ileri noktalara taşıyacağız”
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Nisan ayı ihracat verilerine göre Sakarya’nın ihracatçı iller sıralamasında 7. sırada yer aldığını söyleyen SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya’da ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 179,3 artış kaydederek 406 milyon 286 bin dolar oldu. Bu gayretli çalışmalarımızın bir tezahürü. SATSO olarak Sakarya’da bulunan büyük potansiyeli en güzel şekilde ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi hedefimiz ihracatçı iller arasında ilk 5’e girmek. Kaliteli eğitim, nitelikli istihdam ve katma değerli güçlü üretim ile ihracatımız daha da artacaktır. Ben Sakarya’da sanayi ve ticaretin gelişmesi noktasında her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte Sakaryamızı çok daha ileri noktalara taşıyacağız” diye konuştu.
 
“İhracatımız zirve yapacak”
Sakarya’nın eşsiz doğası ve kritik jeopolitik konumu ile önemli bir il olduğunu vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Bizlerde bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin doğasını bozmadan tarım, turizm, kentleşme, sanayi ve ticaret alanlarında gelişim sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sanayi ve ticaret alanında SATSO ve diğer ilgili kurumlarımızın işbirliği ile bir yükseliş trendi içerisindeyiz. Şu anda ilimizde 5 Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor. Bunların sayısı ileride 11’e çıkacak. Şehrimizin kuzeyinde ciddi bir hareketlenme var. Karasu Limanı tamamlanarak hizmete girdi. Liman ile birlikte ihracatımızın kazandığı ivme daha çok kuvvetlendi. İnşallah Karasu’ya ulaşacak demiryolu ile ihracatımız zirve yapacak ve SATSO Başkanımız Mahmut Kösemusul’un koyduğu ilk 5 hedefine ulaşmamıza vesile olacaktır. Bizler bu şehir için çalışıyor, bu şehir için üretiyoruz. Şehrimizdeki tüm kurumlarımızla birlikte Sakarya’mızın huzur şehri özelliğini de koruyarak çok daha güzel günlere ulaşmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.